°C 2

Magic Well Velika Gorica: Nema izlike, #ostanidoma i vježbaj!

29.03.2020.

Redakcija

Prošlo je skoro dva tjedna otkako su odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite s radom prestale sve teretane i fitness centri, i to na minimalno mjesec dana. Potaknute ovom situacijom, grupa žena iz Magic Wella Velika Gorica ujedinile su se s još 8 centara tog lanca (Trešnjevka, Volovčica, Dugave, Črnomerec, Prečko, Zadar, Split i Karlovac). Nažalost, dok ovaj divni fitness centar ponovo ne otvori svoja ružičasta vrata na adresi Trg kralja Petra Krešimira IV 11b, trenerice Marija Maja i Natalia Rauker naumile su kako motivirati svoje sugrađanke i članice da nastave ili krenu vježbati od kuće, osnovavši tako facebook grupu za online vježbanje kod kuće. 

Natalia kaže kako nema izlike, jer se i u izolaciji može vježbati bez rekvizita, samo je potrebna volja i koja minuta u danu za rekreaciju koja čini čuda za imunitet i raspoloženje.

- Ideja je da se povežu sve članice, ali i da se zadrži vibra među ženama i duh pozitive u ovom teškom razdoblju. Želimo potaknuti i druge sugrađanke da se odluče na vježbanje. Ova izolacija ne nosi nužno sve loše, primjerice jačamo obiteljske veze i odnose roditelj - dijete. I sama sam sa svojom školarkom, kćeri Martom vježbala zbog online nastave za tjelesni koju ima za osmi razred  – ističe trenerica Natalia iz goričkog Magic Wella.

Marija Maja snima treninge za vježbanje našim sugrađankama. Ova trenerica kao mala željela je biti balerina ali ju je život odveo u drugom pravcu. Inače vježba cijeli svoj život i u više navrata prošla je brojne edukacije u području fitnessa, između ostalog i u SAD-u. Za nju je fitness način života i velika ljubav.

 - Ako i ne znate otkuda krenuti, čak i u zatvorenom prostoru možete napraviti par čučnjeva, iskoraka, jedno 30 sekundi izdržaja, malo trbušnjaka i leđnjaka. Nakon toga se dobro istegnete i slobodno svako malo ustanite da popijete vode, hidratacija je iznimno važna! Vodu naravno, namjerno odnesite na drugi kraj kuće/stana, da se možete prošetati između vježbi – ističe Marija Maja.

Grupa sada broji oko 500 članica, a  mlada gorička mama Anamarija Vuković uz dvoje klinaca, te veliku volju i upornost uspjela je na tjelovježbu nagovoriti čak i muža, koji joj se ponekad pridruži u dnevnom boravku.

- Svakodnevno vježbam uz Magic Well online treninge, ne preskačem niti jedan trening, super se osjećam i u ovim uvjetima, kada je ključno ostati doma radi sebe i drugih, kako bismo čim prije izašli svi skupa iz situacije u kojoj se nalazi cijela Hrvatska – kaže nam Anamarija.

 Još jedna članica, 22-godišnja studentica Dorotea Ivančan vježba kod kuće i svima poručuje da budu doma i vježbaju.

- Važno mi je ostati fit i u formi, čak i u izvanrednim okolnostima, jer smatram da trebamo voditi brigu o vlastitom zdravlju i dobrobiti od mladosti – rekla nam je Dorotea.

Nemojte si dozvoliti da zbog karantene budete u depri! Savjet, životne priče i primjere treninga možete naći OVDJE, a sve novosti vezane uz Magic Well Velika Gorica možete pratiti OVDJE.

Sad nemate izliku poput - nemam vremena za vježbanje, nemam opremu i nemam gdje, jer je dovoljna i mala sobica u stanu, samo se naoružajte voljom, jer i korona će proći! Sigurno nas čekaju sunčani dani, fešte, obiteljska druženja, nove ljubavi. Danas zaista nije puno potrebno da budeš heroj, samo MOLIMO TE: #ostanidoma i vježbaj!

Galerija slika

Magic Well Velika Gorica: Nema izlike, #ostanidoma i vježbaj! Magic Well Velika Gorica: Nema izlike, #ostanidoma i vježbaj! Magic Well Velika Gorica: Nema izlike, #ostanidoma i vježbaj! Magic Well Velika Gorica: Nema izlike, #ostanidoma i vježbaj! Magic Well Velika Gorica: Nema izlike, #ostanidoma i vježbaj! Magic Well Velika Gorica: Nema izlike, #ostanidoma i vježbaj! Magic Well Velika Gorica: Nema izlike, #ostanidoma i vježbaj! Magic Well Velika Gorica: Nema izlike, #ostanidoma i vježbaj! Magic Well Velika Gorica: Nema izlike, #ostanidoma i vježbaj! Magic Well Velika Gorica: Nema izlike, #ostanidoma i vježbaj! Magic Well Velika Gorica: Nema izlike, #ostanidoma i vježbaj! Magic Well Velika Gorica: Nema izlike, #ostanidoma i vježbaj! Magic Well Velika Gorica: Nema izlike, #ostanidoma i vježbaj! Magic Well Velika Gorica: Nema izlike, #ostanidoma i vježbaj!