Novosti Sport Događanja

Majka troje djece Velikogoričanima donosi Babysteps program, otvorenje u listopadu

19.09.2023. / Redakcija

Program poticanja ranog razvoja beba i djece kroz senzomotoričke radionice i kroz fizio i radnoterapijske postavke od sljedećeg mejseca dostupan je i na velikogoričkom području. Riječ je o franšizi Babysteps programa kojeg u naš grad donosi Marija Hubak.

- Od kada sam prvi put postala mama počela sam se zanimati za razvoj beba i djece. Počela sam čitati i educirati se od samog početka razvoja koji kreće još u maminom trbuhu. Kako bi produbila svoje znanje, upisala sam mentorski program u Senzogym Akademiji pod nazivom #spretnodijete. Tu sam odlučila da želim da i Velika Gorica imaa istu takvu podršku i pomoć trudnicama i roditeljima te sam odlučila kupiti franšizu BABYSTEPS programa-ispričala nam je Marija Hubak koja je i sama majka troje djece.

BABYSTEPS program je program poticanja ranog razvoja beba i djece kroz senzomotoričke radionice. Jedini je koncept poticanja ranog razvoja kroz fizio i radnoterapijske postavke u cijeloj Republici Hrvatskoj. Osmislila ga je Ivana Štedul koja je diplomirani fizioterapeut, radni terapeut i stručnjakinja za rani razvoj. Majka je četvero djece, trudna sa petim, od kojih je dvoje rođeno sa neurorizikom.

Program je nastao kao produkt Ivaninog dugogodišnjeg rada s djecom sa motoričkim, senzoričkim i kognitivnim poteškoćama te ju je zanimalo može li kombinacija određenih razvojnih aktivnosti dovesti do bržeg razvoja vještina i kod djece urednog fiziološkog razvoja.

Kako se ovakav pristup djeci brzo proširio, počeli su joj se javljati roditelji s kojima je u početku vježbala u svom dnevnom boravku i sada je taj isti program prošlo već 23.000 beba i djece.

Glavni cilj BABYSTEPS programa je maksimalno poticanje motoričkih, kognitivnih, socijalnih i emocionalnih vještina kroz pomno odabrane razvojne aktivnosti.

-Kako sam kao novopečena majka imala bezbroj pitanja poput “razvija li se moja beba kako treba?”, “kako da joj pomognem da se posjedne?”, “smije li tako puzati?”, htjela sam da i Velika Gorica ima mjesto gdje roditelji mogu dobiti odgovore na sva ta pitanja, ali i puno više od toga. Kroz program se stvara prava mala zajednica roditelja koji prolaze iste situacije, imaju ista pitanja te si međusobno daju podršku i razumijevanje-ističe Marija.Kroz BABYSTEPS program senzomotoričkih radionica potiče se razvoj beba od najranije dobi poput mijenjanja pelena, nošenja, igranja, oblačenja, kupanja, hranjenja koristeći postavke babyhandlinga i stimulaciju svih sedam osjetila.

-Pridružiti se mogu sve trudnice i roditelji beba i djece od 0-3 godine. Za bebe od 0-12 mjeseci kroz tromjesečni, mjesečni grupni program ili individualno, a djeca od 1-3 godine kroz mjesečni program ili individualno. Vježbe traju 45 minuta jednom tjedno, dok sve trudnice mogu doći na babyhandling sat kako bi bile spremne pravilno rukovati svojom bebom od njenog rođenja-dodaje naša sugovornica i ističe:

Grupe se ne mogu birati samostalno jer se bebe grupiraju prema njihovim sposobnostima prema kojima se biraju razvojne aktivnosti. Radi se u grupama do maksimalno četvero djece, a vodi ih naša fizioterapeutkinja Sara koja dodatno prolazi edukaciju za provođenje programa.

Prijaviti se možeš na mail babysteps_velika_gorica@senzogym.hr mjesto održavanja programa je Kijevska 23 u Gradićima, a otvorenje je 3. listopada. Svoje mjesto možete osigurati prijavom na listu čekanja, a sve dodatne informacije mogu se pronaći na Instagram profilu.

 

(promo)

Galerija slika

Majka troje djece Velikogoričanima donosi Babysteps program, otvorenje u listopadu Majka troje djece Velikogoričanima donosi Babysteps program, otvorenje u listopadu Majka troje djece Velikogoričanima donosi Babysteps program, otvorenje u listopadu Majka troje djece Velikogoričanima donosi Babysteps program, otvorenje u listopadu Majka troje djece Velikogoričanima donosi Babysteps program, otvorenje u listopadu

Podijeli