°C 18

Majstori iz DVD-a Velika Gorica pripremili najbolju kotlovinu na 18. Gastru Turopolja!

14.10.2019.

Petar Brnada

U organizaciji Turističke zajednice grada Velike Gorice, proteklog je vikenda održan 18. Gastro Turopolja u sklopu kojega se u pripremanju kotlovine natjecalo čak 37 ekipa!

Ove godine titulu najboljih majstora u spremanju kotlovine odnijela je ekipa DVD Velika Gorica, dok je drugo mjesto zauzela Udruga 'Izvorni običaji', a treće DVD Velika Mlaka.

Uz 37 ekipa koje su se natjecale za najbolju kotlovinu, na ovogodišnjem Gastru predstavilo se i 15-tak ugostitelja s područja Grada Velike Gorice, kuhale su i pekle i goričke udruge, a na Gospodarskom sajmu svoje proizvode predstavila su 32 obrtnika, obrazovne institucije, vrtići i drugi.

Usporedno s time održani su i Dani meda pa su s medom i pčelinjim proizvodima stigli i pčelari, za vino su se pobrinuli vinari, dok su mlade snage predvodili učenici Srednje strukovne škole Velika Gorica i to s prezentacijom atraktivnih frizura i manikura, a kuhali i spremali jela naših baka.

Uz podjelu nagrada za najbolju kotlovinu, dodijeljene su nagrade i za najbolje uređeni stol. U toj kategoriji najbolji je bio DVD Dugi rat koji je iza sebe ostavio jednako sjajne DVD Ribnicu i DVD Kurilovec.

Što se tiče zabave, pjesme i veselja, najveselije ekipe na ovogodišnjem Gastru službeno su bile redom DVD Lomnica, Udruga Izvorni običaji te KUD Stari grad Lukavec.

Foto: Filip Margić