°C 25

Mališani iz Lojtrice uključili se u Večer matematike

09.12.2019.

Juraj Odrčić

Večer matematike je manifestacija koju je iniciralo Hrvatsko matematičko društvo, održava se u cijeloj  Republici Hrvatskoj, a ove godine po prvi puta se uključio i Dječji vrtić Lojtrica.

- Po broju djece i roditelja koji su se odazvali, kao i po pozitivnim reakcijama Večer matematike je uspješno prihvaćena i organizirana - zadovoljno kažu iz Lojtrice.

Večer matematike u dječjem vrtiću bila je nalik sajmu. Djeca i njihovi roditelji obilazili su bogato opremljene i motivirajuće radne centre te zajednički sudjelovali u zabavnim matematičkim aktivnostima.

"Dežurni matematičari" – voditelji odgojitelji projekta za svakim radnim centrom pomagali su djeci i roditeljima pri provedbi aktivnosti i pojašnjavaju mogućih nejasnoća.

Sudjelovanje u ovakvim zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu - zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo, zaključili su iz Lojtrice.

Galerija slika

Mališani iz Lojtrice uključili se u Večer matematike Mališani iz Lojtrice uključili se u Večer matematike Mališani iz Lojtrice uključili se u Večer matematike Mališani iz Lojtrice uključili se u Večer matematike Mališani iz Lojtrice uključili se u Večer matematike Mališani iz Lojtrice uključili se u Večer matematike Mališani iz Lojtrice uključili se u Večer matematike