Novosti Sport Događanja

Međunarodni dan dječje knjige: Upis mališana u knjižnicu sutra je besplatan!

01.04.2024. / Maja Peranić

U utorak, 2. travnja, obilježava se Međunarodni dan dječje knjige kojim se želi potaknuti obitelji, učitelje i djecu diljem svijeta na ljubav prema knjizi, čitanju i sudjelovanju u događanjima posvećenima čitanju u lokalnim zajednicama. U obilježavanje se uključuje i Dječji odjel Gradske knjižnice Velika Gorica koji u utorak pruža besplatan upis za nove članove. Kao datum obilježavanja izabran je rođendan najvećeg dječjeg pisca svih vremena Hansa Christiana Andersena - 2. travnja.

Međunarodni dan dječje knjige prvi je put obilježen 1966. godine u organizaciji Jelle Lepman, osnivačice Međunarodnog odbora za knjige za mlade (International Board on Books for Young People – IBBY).

Upoznavanje s knjigom od najranijih dana djetinjstva važno je jer to oblikuje našu osobnost, budi i razvija našu maštu, postavlja temelje govora i komunikacije i na kraju, potiče nas da razvijamo pozitivan odnos prema knjigama i pisanoj riječi.

Poruka Međunarodnog dana dječje knjige svakom roditelju je da posveti što više vremena čitajući knjigu odnosno slikovnicu svome mališanu.

Povodom Međunarodnog dana dječje knjige Dječji odjel Gradske knjižnice Velika Gorica omogućuje besplatan upis svojim novim malim članovima. Posjetite knjižnicu u utorak, učlanite svoje dijete u knjižnicu i zajedno proslavite ovaj važan dan.

 

Podijeli