°C 23

Međureligijski poziv na molitvu za mir

24.02.2017.

ivana

U ponedjeljak 27. veljače u 18 sati Baha'i zajednica Velike Gorice poziva sve građane na susret pod nazivom „Međureligijske molitve za mir". Susret će se održati u Baha'i centru Velike Gorice, u Zagrebačkoj 60/3.

Dana 27. listopada 2016. u Asizu, točno 30 godina nakon povijesnog međureligijskog sastanka “Molitva za Mir”, koji je, poručuju iz Baha'i zajednice, promovirao papa Ivan Pavao II, nadbiskup asiški, msgr. Domenico Sorrentino, izaslao je pripadnicima različitih vjeroispovijesti poziv na molitvu za mir 27. dana svakog mjeseca.

 -Ovu inicijativu prihvatile su mnoge vjerske zajednice te ju promovira udruga “Religije za Mir”, koja potiče svakog pojedinca dobre volje da moli i/ili meditira 27. dana svakog mjeseca, zazivajući dar otvorenostiprema dijalogu i pomirenju. Svi su dobrodošli s molitvama svih religija kao i s individualnim mislima. Ulaz je slobodan-priopćili su iz goričke Baha'i zajednice. One koji žele aktivno sudjelovati u programu mogu se javiti na 098 1604 890 radi bolje organizacije susreta.

Baha'i je inače monoteistička religija koja slijedi učenje Baha'u'Ilaha.

 

(foto: Baha'i.hr)