°C 18

Miris pečenika i dašak kulture u ljetnoj večeri u Vukovini

03.08.2020.

Ivana Ćurić

Nije se dvorištem kurije Alapić, koja je bila prekrasna kulisa subotnjem događanju, širio samo miris pečenika već i domaćih štrudli, pita, gibanica, krompera na plovu i neizostavne turopoljske kotlovine kako bi posjetitelji mogli i izabrati nešto iz gastro ponude kad ogladne između raznih sadržaja koji su bili u ponudi četvrtog izdanja manifestacije "Vidim, čujem, mirišem ljeto".

Da su Vukovinčani i gosti bili željni druženja nakon što je COVID-19 otkazao sva društvena događanja u gradu i šire ovog proljeća, pokazao je odaziv na još jednu manifestaciju u organizaciji Udruge Vukovina u srcu. Mjesta je bilo za sve, a jedino se trebalo strpjeti malo u redu kako bi se na ulazu u dvorište popisali posjetitelji kao nužna mjera koja se propisuje usred ovakvih događanja zbog korona virusa.

U hladovini kod kurije Alapić mnogi su predahnuli u subotu predvečer uz kino, kazališnu predstavu, čašicu razgovora dok su djeca trčkarala od likovne radionice do izrade i razgledavanja maketa, oslikavala lice i igrala se između kipova Mladena Mikulina, pa se malo odmarala uz logorsku vatricu na kojoj su pucketali pečenici, a upravo je taj običaj pečenja pečenika pokretač ovog događaja kako bi Vukovinčani podsjetili na dobar stari ljetni običaj.

-Zahvaljujemo svima koji nas podržavaju u našem radu na bilo koji način i svima koji su se odazvali ovogodišnjoj manifestaciji u našoj Vukovini. Zahvaljujući sredstvima Grada Velike Gorice na čelu s gradonačelnikom Draženom Barišićem i zamjenicima, kao i odjelu za kulturu Grada na čelu s gospodinom Zvonkom Kunićem koji su već prve godine prepoznali ovaj događaj kao zanimljiv i kvalitetan s pozitivnim utjecajem na lokalnu zajednicu, te Zagrebačkoj županiji uspješno smo realizirali naše četvrto izdanje manifestacije "Vidim, čujem i mirišem ljeto" u Vukovini. Hvala i Turističkoj zajednici Velike Gorice i Zagrebacke županije. Zahvaljujemo se i našim partnerima u projektu POUVG-u na profesionalnoj pomoći koja nam daje sigurnost u provođenju ideja. Hvala i medijima koji su pokazali interes i pomogli da što veći broj Goričana čuje za ovo, od lokalnih VGdanas, City radija i Kronika do Televizije Zapad koja je također pronašla zanimljivosti u našoj manifestaciji i popratila je. Naposljetku moram zahvaliti i svima koji su se priključili u komplementiranje našeg programa, svim sudionicama i mjesnim udrugama koje su doprinijele da svaki posjetitelj pronađe nešto za sebe i koji su ovo ugradili svoje vrijeme i trud-poručila je predsjednica Udruga Vukovina u srcu Sandra Maršić.

 

 

Sve u svemu dojmovi su itekako bili pozitivni i mnogi će se složiti kako su se lijepo proveli u Vukovini gdje su zajedničkim snagama organizatori i njihovi partneri pokazali i dokazali da ovo nije bila manifestacija za jednu godinu, jer sve što se ovako radi sa srcem ima budućnost u kalendaru velikogoričkih događanja.

Više slika pogledajte u našoj fotogaleriji.