Novosti Sport Događanja

Mjuzikl komedija u dva čina: U četvrtak doznajte koliko "Teško je biti penzioner"

21.11.2023. / Ivana Ćurić

Stoljeće kazališta u Buševcu obilježava se ovog tjedna kroz četiri dan tijekom kojih posjetitelji mogu besplatno uživati u predstavama i slavljeničkom programu koji ih očekuje u Domu kulture Buševec Sve započinje u četvrtak, 23. studenog, kada možete pogledati mjuzikl "Teško je biti penzioner" u izvedbi VIS-a Danice.

Riječ je o prvom velikogoričkom mjuziklu kojeg potpisuje Aleksandar Kačurov, a čija je premijera bila prije dvije godine nakon čega su uslijedile izvedbe na goričkom i zagrebačkom području.

-Pozivamo sve da dođu na izvedbu koja je kao i cijeli program besplatna i zabave se uz ovu veselu glazbenu komediju koja se svojom temom i intrigantnim naslovom bavi životom ljudi u zlatnim godinama i postavlja pitanje jesu li godine ustvari realno stanje života ili samo običan broj.

U glazbenom smislu, mjuzikl je prožet šarolikim melodijama pisanim u raznim stilovima od pop-rocka, jazza, mediterana, latino stila te songovima u stilu tipičnim za mjuzikle Broadwaya-kaže Aleksandar Kačurov, autor ovog mjuzikla.
U središtu radnje je Glorija koja sa svojim prijateljicama slavi svoj odlazak u mirovinu, ali sama pomisao na to da je mladost nestala, da će joj smisao života biti pospremanje, kuhanje mužu Franceku, kojeg ionako nema nikada doma joj kvari raspoloženje. Kada joj u posjet dođe Barbara koja ima " savršen život " i otkrije joj svoju tajnu, Glorijin život će se zauvijek promijeniti.

Dodaje kako je ovo obnovljena verzija mjuzikla i za razliku od prethodnih verzija gledatelji će moći premijerno čuti i novi song u stilu starih zagrebačkih šansona napisan posebno za gospodina Sinišu Beloševića koji se pridružio ansamblu predstave-kaže Kačurov.

Stihove za novi song "Moja Glorija" uz Kačurova napisao je Miroslav Radović, koji je također pisao i za mjuzikl "Cvijeće male Ide" kojeg je publika imala priliku vidjeti u listopadu ove godine. Preostaje vam samo doći u Buševec i uživati u predstavi koja je tek prva od onih koje će upotpuniti slavljenički kazališni tjedan Pučkog amaterskog kazališta OSS-a Buševec.

 

Galerija slika

Mjuzikl komedija u dva čina: U četvrtak doznajte koliko "Teško je biti penzioner" Mjuzikl komedija u dva čina: U četvrtak doznajte koliko "Teško je biti penzioner"

Podijeli