°C -1

Mladi gorički glazbenici briljirali i na međunarodnom natjecanju u M. Bistrici!

09.05.2019.

Petar Brnada

Mladi glazbenici iz Umjetničke škole Franje Lučića zaista ne prestaju oduševljavati žirije i publiku raznih međunarodnih glazbenih natjecanja.

Na najnovijem natjecanju, 6. međunarodnom mješovitom natjecanju glazbenika „Bistrički zvukolik“, koje se od 2. do 5. svibnja održalo u Mariji Bistrici nadareni Velikogoričani ugrabili su čak osam prvih nagrada te zauzeli tri 2. mjesta.

U 2. Kategoriji prve nagrade pripale su Tiboru Rajtariću i Veroniki Kantarević koji su svirali trubu, te Magdaleni Mirenić na flauti, dok je Jan Biškup na violini osvojio također sjajno drugo mjesto.

U trećoj kategoriji Nika Kozina na violini je osvojila 1. mjesto, zlato i posebnu nagradu ESTA-e za najbolju gudačku izvedbu, a prva mjesta pripala su i Stefanu Gjorgievu koji je uz to izborio i srebro, te Iskri Jurišić na violini. Lea Butina u istoj je kategoriji na violončelu osvojila drugu nagradu.

U četvrtoj kategoriji Gabrijela Lovrić na flauti je osvojila 1. nagradu i broncu, a Jakob Stančić na violini 2. nagradu.

Šesta kategorija Lori Likan Kelentrić koja je svirala flautu donijela je također 1. nagradu, a mladi gorički glazbenici na natjecanju su nastupili pod pratnjom svojih nastavnika među kojima su Antonija Jurin, prof. (flauta), Zinka Holly Marijan, prof. (violina), Tea Krčelić Rabadan, prof. (violončelo), Tomislav Špoljar, prof. (truba), Ivan Šorša, prof. (korepeticija) i Krešimir Starčević, prof. (korepeticija).

Galerija slika

Mladi gorički glazbenici briljirali i na međunarodnom natjecanju u M. Bistrici! Mladi gorički glazbenici briljirali i na međunarodnom natjecanju u M. Bistrici! Mladi gorički glazbenici briljirali i na međunarodnom natjecanju u M. Bistrici! Mladi gorički glazbenici briljirali i na međunarodnom natjecanju u M. Bistrici! Mladi gorički glazbenici briljirali i na međunarodnom natjecanju u M. Bistrici! Mladi gorički glazbenici briljirali i na međunarodnom natjecanju u M. Bistrici! Mladi gorički glazbenici briljirali i na međunarodnom natjecanju u M. Bistrici! Mladi gorički glazbenici briljirali i na međunarodnom natjecanju u M. Bistrici! Mladi gorički glazbenici briljirali i na međunarodnom natjecanju u M. Bistrici! Mladi gorički glazbenici briljirali i na međunarodnom natjecanju u M. Bistrici!