Novosti Sport Događanja

Na Buševskoj biciklijadi čekaju vas četiri različite utrke!

04.05.2019. / Petar Brnada

Udruga 'Moj Buševec' u suradnji s 'Biciklističkim klubom Sljeme' i udrugom 'Vukovina u srcu' 26. svibnja organizira svoju redovnu Biciklijadu na kojoj vas očekuju čak četiri biciklističke vožnje.

Bit će to šesto izdanje Buševske biciklijade na kojoj ćete imati priliku provozati se Rekreativnom vožnjom od 20 kilometra ili XC Utrkom od 33,2 kilometra dok će se oni nešto ambiciozniji te s nešto više kondicije u nogama moći okušati u Cestovnoj utrci SMALL duljine 53,7 kilometara ili Cestovnoj utrci CLASSIC čija ruta iznosi čak 70 kilometara.

Organizatori biciklijade poručuju da se prijave na Rekreativnu vožnju mogu obaviti na dan biciklijade na Trgu seljačke sloge u Buševcu od 14 sati, no prijave na XC i Cestovne utrke moguće su putem Internet stranice www.100hupsera.com do 24. svibnja u 23:59 sati.

Rekreativna vožnja

Rekreativna vožnja proći će rutom Buševec- Vukovina- Buševec, a start je u 15 sati Buševcu na Trgu Seljačke sloge. Na izlasku iz Buševca vozi se cestom prema industrijskom naselju Turopolje. S desne strane nalazi se šuma Stari Gaj koja pripada Turopoljskom lugu. S lijeve strane, bliže željezničkoj pruzi, nalazi se Letjelište Buševec, mali sportski aerodrom Aero kluba Velika Gorica.

Dužina staze iznosi 20 km, a predviđeno vrijeme vožnje je oko 1 sat i 20 minuta uz odmor nakon 10 kilometara.

Prvih 100 prijavljenih dobiva majicu 6. Buševske biciklijade na poklon (vrijedi samo za prijave na startu), a sudionici ove vožnje ne plaćaju kotizaciju.

XC utrka

Svi sudionici rekreativne XC utrke startaju paralelno. Start je u Buševcu na Trgu Seljačke sloge u 11 sati, a sa glavne ceste skreće se prema Novom Selu Lekeničkom.

Utrka prolazi uskom cestom kroz bogatu faunu i očuvani kompleks poplavnih šuma hrasta lužnjaka kroz mjesta Barbarići Kravarski, Gornji Vukojevac i Prkovec. Utrka se nastavlja preko glavne ceste u mjestu Pešćenica prema jugoistočnom dijelu Turopolja, carstvu vode, šuma i livada prekrasne šume Turopoljski Lug, nekad i danas jednom od glavnih obilježja ovog područja.

Predviđeno vrijeme trajanja XC utrke je 1 sat i 30 minuta, a kao što smo već naveli riječ je o utrci  dužine 33,2 za koju ćete morati izdvojiti 40 kuna kotizacije.

Ruta SMALL

Rekreativna cestovna biciklistička utrka ruta SMALL proći će Buševcem (start), Kravarskim, Hotnjom, Pokupskim (feed zona), Roženicom te natrag Kravarskim i ponovno Buševcem (cilj).

Start utrke koja je predviđena na oko 1 sat i 20 minuta je u 11:00 sati, a dužina staze iznosi 53.7 kilometra. Kotizacija iznosi 70 kuna, a prijave za utrke moguće su na www.100hupsera.com ili od 09:00 sati na Trgu Seljačke sloge u Buševcu.

Ruta CLASSIC

Rekreativna cestovna biciklistička utrka ruta CLASSIC odvest će vas putem: Buševec (start), Kravarsko, Hotnja, Pokupsko (feed zona), Cerje Pokupsko, Lukinić brdo, Cerovski vrh, Jerebić, Opatija, Roženica, Kravarsko, Buševec (cilj), a startat će također u 11 sati.

Dužina staze iznosi 70.2 kilometra, uz visinski profil od 1017 metara, a predviđeno vrijeme utrke je oko 1h i 50 min.

Kotizacija iznosi također 70 kuna, a prijave za utrke moguće su na www.100hupsera.com ili od 09:00 sati na Trgu Seljačke sloge u Buševcu.

-Za sve rute osigurali smo vozilo za prijevoz bicikla u kvaru (servisno vozilo), putničko vozilo za prijevoz biciklista koji odustanu kao i vozilo sa volonterima Crvenog križa Velika Gorica u slučaju ozljeda- kazali su organizatori te dodali da se druženje nakon biciklijade nastavlja uz različite zabavne sadržaje i grupu ZAKON ŠUTNJE.

Podijeli