°C 14

Najbolja priprema za glazbenu školu! U tijeku upisi u Aninu glazbenu radionicu

18.09.2019.

Romana Šimek

Glazbena radionica program je glazbene stimulacije i glazbene edukacije koji je sastavio stručni tim i prilagođen je dobnim skupinama od godinu i pol dana starosti do četiri godine te od četiri do devet godina starosti. Ujedno je i najbolja priprema za glazbenu školu, a program nudi i satove pjevanja za djecu i odrasle, entuzijaste i zaljubljenike u glazbu koji žele poboljšati svoje vokalne sposobnosti, naučiti što je higijena glasa i kako je održavati, pobijediti tremu, i u konačnici, podijeliti svoju ljubav s publikom.  

Razvijaju se socijalne vještine i zajedničko stvaranje, govorne i slušne sposobnosti te razvoj ritmičkih pokreta i osjećaj za ritam, razvija se i dikcija te pravilna vokalizacija, uz mnoštvo igre preko koje djeca na nenametljiv način osjete strukturu kompozicije u strofama i refrenu.

Anina glazbena radionica nalazi se na adresi Kurilovečka 2, Velika Gorica.

Upisi su u tijeku, a već ove subote, 21. rujna započinju prvi ogledni satovi za djecu od 4 do 10 godina starosti, s početkom u 10 sati, uz prethodnu najavu. Za četverogodišnjake i njihove roditelje ogledni sat je u utorak, 24. rujna, a za one najmlađe, od jedne do tri godine starosti je u srijedu, 25. rujna. 

Djeci roditelja slabijeg imovinskog stanja, djeci Velikogoričkih sirotišta te djeci izbjeglica Ana poklanja sat.

-Svako dijete voli glazbu. Glazba nije privilegija talentiranih. Svako dijete ima pravo upoznati golemo zadovoljstvo, prednosti i koristi koje mu učenje glazbe može dati.  Anina glazbaonica je grupni oblik rada koji obuhvaća igre s pjevanjem, razvijanje osjećaja za ritam, sviranje jednostavnih pjesmica, rainbow metodu, odgovaranje na glazbu kroz tjelesni pokret i ples, razvoj osjećaja za intonaciju, razvoj dikcije i pravilnu vokalizaciju, upoznavanje klasičnih djela kroz igru i vježbice, integracijske vježbice koje povezuju matematiku, likovni i glazbu i dr. Smatram da djeci prvo treba približiti instrument kao prijatelja prije nego li ga u glazbenoj školi ponudimo kao zadaću i odgovornost.

Ovo je prilika da se djeci instrumenti približe i da se djeca kroz igru vežu za određeni instrument. Voljela bih dodati da nam je stopa upisa u glazbene škole nakon Anine glazbaonice vrlo visoka i da imamo povratnu informaciju od prošle godine da su ta djeca i u muzičkoj školi dobitnici nagrada na natjecanjima, što mi govori da lakše i brže usvajaju gradivo- poručuje Ana.

 

foto: Anina glazbena radionica/Facebook