°C 18

Najveći PES 2020 turnir ovih prostora dobio novi termin, čeka vas 10.000 € težak nagradni fond!

15.07.2020.

Petar Brnada

Najveći 'Pro Evolution Soccer 2020' turnir ikad viđen na prostoru Hrvatske i regije koji je u našem gradu trebao biti održati 9. svibnja, s preko 200 natjecatelja iz cijele Hrvatske, BIH, Srbije i ostalih susjednih zemalja, dobio je novi termin koji, nadamo se, ovog puta neće omesti nova epidemija.

Podsjetimo, riječ je o turniru kojega donosi Pes Ekspert- neprofitna udruga koja broji preko 150 aktivnih članova, a isti se individualno natječu u popularnim Regionalnim ligama, My club ligama, te Serie A i Premier ligi. Isto tako, istaknuti igrači predstavljaju udrugu na još većoj razini gdje igraju 10 vs 10 natjecanje u "Caelum ligi" koju vode Španjolci.

-Naš projekt profesionalnih turnira u e-sportu su u Hrvatskoj prepoznali naši dosadašnji cijenjeni partneri poput A1 Hrvatska, Vivax, Heineken, Alpas, Ideja Edition, HNK Gorica, Grad Velika Gorica, Slastičarnica Memy, Caffe bar Lira, Caffe bar Chelos, Niveleta 92, Eldic tour, Palić automobili, Game Electronic, Club 100, Extra Grupa Nekretnine, Cibu Graf, PPS Galeković, Laser, a pregovore vodimo i s ostalim potencijalnim partnerima koji bi prepoznali i podržali projekt za budućnost e-sporta u Hrvatskoj- kažu organizatori.

Tako će prvi u nizu turnir organizirati u sportskom centru Panadić, u subotu, 12. rujna, a uz preko 200 natjecatelja iz cijele Hrvatske, BIH, Srbije i ostatka regije, očekuje se i preko 500 posjetitelja što zbog samog turnira, što zbog brojnog popratnog sadržaja. Naime, uz sami turnir naći će se sadržaja i za one najmlađe, poput mini zabavnog parka, bubble footballa ili pak kaveza za mali nogomet, a u dogovorima su i promocija automobila kao još jedan u nizu dodatnih sadržaja. U sklopu centra biti će organizirana hrana i piće po promotivnim cijenama.

Kako kažu dečki iz Pes Eksperta, plan je napraviti nešto do sada neviđeno u okvirima naše države. Što se tiče formata turnira, igrat će se 1 na 1, te 2 na 2, otkrivaju nam iz udruge. Bit će to cjelodnevni blagdan PES za sve istinske ljubitelje koji će započeti u 9 sati i potrajati sve do 22 sata.

Jedina promjena u odnosu na najave iz ožujka je da se event značajno pojačao event. Maksimalna brojka prijava je 256 za 1 na 1 te 64 igrača za dva na dva.

Kako nam je otkrio jedan od organiaztora, Velikogoričanin Luka Plazonić, razlog tome je što jednostavno nemaju dovoljno vremena u jednom danu. -To bi moralo trajati cijeli vikend ili bi morali imati 70 televizora što dodatno opterećuje sponzore- kaže Luka.

Turnir je, naime, organiziran u dva formata pa će se tako 64 grupe po 4 igrača susresti u utakmicama 1 na 1, dok će se u utakmicama 2 na 2 susresti po četiri ekipe iz 16 grupa. Sve utakmice odigrat će se na čak 35 televizora za igru.

Kako nam dalje otkriva Luka, zainteresiranost je jako velika i javljaju se ljudi iz cijele Europe, pa čak i šire.

-Primjerice javio nam se igrač iz Turske i pitao smije li se prijaviti, a mi smo mu odgovorili da naravno da može. Naime, nadamo se da u rujnu nećemo imati toliko zaraženih i da ćemo imati otvorene granice. Pošto je balon velik ima dovoljno mjesta i za držanje svih propisanih epidemioloških mjera i preporuka. Naime, mi imamo puno igrača iz Srbije i BiH, a danas su to velika žarišta. Ipak, ne možemo ponovno stati s time kao što smo morali u svibnju i jednostavno se nadamo boljim vremenima i povoljnoj situaciji- optimistično će Luka.

Najavio je pritom da će biti još dodatnih iznenađenja te istaknuo da se pregovara s još nekoliko velikih sponzora pa nagradni fond na kraju može skočiti za duplo!!

Prijave

Što se tiče prijava iste se isključivo obavljaju preko inbox-a Pes Experta (Facebook, Twitter, Instagram), pri čemu prijava treba sadržavati Vaše ime i prezime, država iz koje dolazite, broj mobitela. Napomenimo i da je nužno da ponesete svoj joystick.

Sve o iznosu kotizacija možete pronaći OVDJE, a uplatiti ih trebate najkasnije do 01.09.20 u 12:00h. Izvlačenje skupina na rasporedu je 6. rujna, a početak turnira kao što smo i spomenuli 12. rujna u 09:00 sati. Pobjednika turnira dobit ćemo u 21:30 sati.

Nagrade

Kako kažu organizatori, osiguran je minimalan iznos nagrade koji je zagarantiran i može biti samo veći.

Konkretno, u kategoriji 1v1 za  1.mjesto osigurano je 1000€+700€ opreme, za 2. mjesto 550€+500€ opreme, za 3.mjesto 300€+400€ opreme, a za 4.mjesto 100€+400€ opreme.

Unutar kategorije 2v2 1.mjesto donosi 1000€+800€ opreme, 2.mjesto 550€+600€ opreme, 3.mjesto 300€+400€ opreme te 4.mjesto 100€+400€ opreme.

Također, od 5-8 mjesta oba turnira osigurane su nagrade u vrijednosti 1000€ u opremi.

Više o detaljima turnira, uvjetima za igru te postavkama utakmica možete pronaći na službenoj Facebook stranici eventa.