°C 9

Nastavljaju se besplatni pregledi ranog otkrivenja melanoma, na goričkom području tri termina

30.09.2020.

Petar Brnada

Nastavlja se provođenje preventivnog program ranog otkrivanja zloćudnih tumora kože u Ljekarnama Zagrebačke županije.

Program koji financira Zagrebačka županija će provoditi dermatovenerolozi iz Specijalne bolnice Naftalan u prostorijama Ljekarni Zagrebačke županije prema sljedećem rasporedu (telefonske rezervacije termina su obvezne, a brojevi su dostupni OVDJE.  

Za velikogoričko područje predviđena su tri termina na tri različite lokacije. Prvi na rasporedu je 5. listopada na adresi Kralja Dmitra Zvonimira 5, a sljedeću priliku imate u Donjoj Lomnici u Školskoj bb 20. listopada. Posljednji besplatan pregled održat će se 26. listopada u ljekarni na adresi Trg kralja Petra Krešimira IV 7.

Ovaj program Zagrebačka županija provodi sedmu godinu zaredom, a interes stanovnika Županije je svake godine u porastu. U prethodnih šest godina kroz preventivni program pregledano je 3.441 osoba.

Prema izvješću Specijalne bolnice Naftalan, u 2019. godini pregledano je 907 osoba s područja Zagrebačke županije, od kojih je preporučena daljnja obrada za 6 osoba, dok je kod 207 osoba izražena sumnja na karcinom kože.

Inače, redoviti pregledi kože s ciljem otkrivanja zloćudnih tumora kože u što ranijem stadiju bolesti, otvaraju mogućnosti potpunog izlječenja.