°C 23

Ne propustite 25. Turopoljsko Jurjevo

19.04.2017.

ivana

Plemenita opčina turopoljska u dane 22. i 23. travnja organizira tradicionalnu manifestaciju Turopoljsko Jurjevo – proslavu u čast kršćanskog mučenika sv. Jurja, zaštitnika Turopoljskog banderija, ujedno Dan Turopoljskog banderija.

Uz jrujevske krijesove koji će se paliti u više naselja, najviše posjetitelja tradicionalno okuplja središnja proslava u organizaciji Plemenite opčine turopoljske. Dvodnevno događanje donosi pregršt zanimljivosti koje će oživjeti stari kaštel Lukavec – od tradicionalne izložbe konja do prvog Svjetskog prvenstva u pripremi kotlovine te veliku nedjeljnu Jurjevsku proslavu uz bogat program za najmlađe i one nešto starije.

Turopoljsko Jurjevo u organizaciji POT-a ove se godine održava po 25. put, a za ovu obljetnicu na dan Turopoljskog banderija u goste dolaze povijesne postrojbe hrvatske vojske od Dubrovnika do Osijeka. Bogat folklorni program na pozornici, kao i na turopoljskom gruntu, prikazat će običaje i bogatstvo tradicije, a u kaštelu Lukavec je pripremljena izložba o Jurjevu u Turopolju gdje ćete se moći i upoznati s poviješću našega kraja.

Za zabavni program pod velikim šatorom zaduženi su Pirati, Agrameri, Harmonija te grupe Viking i Sjaj.