Novosti Sport Događanja

Nema Uskrsa bez kotakanja u Starom Čiču: Dolenci i dalje dominiraju

31.03.2024. / Ivana Ćurić

Dok većina ljudi Uskrs ne može zamisliti bez uskrsnog doručka, pisanice, svete mise i druženja s najmilijima, mještani Starog Čiča u to će ubrojati i kotakanje. Tradicionalnu igru koja je dio starih uskrsnih običaja,a kojeg i danas prenose mlađim generacijama.

Kotakanje je poseban sportu koji u selu okupi i staro i mlado budeći natjecateljski duh među „Gorencima” i „Dolencima” koji uz pomoć daske priječe prolaz kotaču promjera 15 centimetara, odbacujući ga na protivnički teren. Ova specifična igra na uskršnje se jutro ne propušta

-Dobar odaziv i napeta utakmica obilježili su ovo tradicionalno kotakanje u našem Starom Čiču. Trajalo je to sat vremena,a nakon toga zajedno su se počastili i nastavili s druženjem, djeca su uživala u lovu na čokoladne pisanice, stari i mladi mještani odigrali su i nogometnu utakmicu, a održan je tradicionalni turnir u beli u organizaciji čičkih vatrogasaca-rekli su nam iz Mjesnog odbora.

Gorenci nisu odmah "zgoreli" , ali su Dolenci ponovno bili uspješniji i pobijedili. .

Na posljetku nije ni važno tko je pobijedio, već da se ova uskršnja tradicija nastavila te da su svi okupljeni mještani u njoj uživali.

 

(Foto:MO Staro Čiče)

Galerija slika

Nema Uskrsa bez kotakanja u Starom Čiču:  Dolenci i dalje dominiraju Nema Uskrsa bez kotakanja u Starom Čiču:  Dolenci i dalje dominiraju Nema Uskrsa bez kotakanja u Starom Čiču:  Dolenci i dalje dominiraju Nema Uskrsa bez kotakanja u Starom Čiču:  Dolenci i dalje dominiraju Nema Uskrsa bez kotakanja u Starom Čiču:  Dolenci i dalje dominiraju

Podijeli