Novosti Sport Događanja

Novi album "Emanuela" prodavaniji od Thompsona

01.12.2016. / Nefertum IT
Da je rasprodani rođendanski koncert benda Emanuel održan 19. studenog u Gradskoj sportskoj dvorani Velika Gorica najava velikih događaja koji slijede, postaje jasno nakon podatka da je Emanuelov novi autorski album "Svake slave dostojan" objavljen u izdanju Croatia Recordsa prije samo jedanaest dana, najprodavaniji album u Hrvatskoj!

Značaj ove vijesti veći je utoliko što je album kao novi ulaz na listu prodaje koju kreira Hrvatska diskografska udruga, prestigao do sada nedodirljivu Thompsonovu "Antologiju", također u izdanju Croatia Recordsa, koja je gotovo tri mjeseca držala primat u prodaji albuma!

-Iako nismo očekivali takav rezultat u prvom tjednu objave jer govorimo o glazbi koja nije namijenjena masama, svakako smo vjerovali u album. Koliko god naše tržište bilo malo, imamo vjernu publiku koja zna cijeniti glazbu koja im donosi blagoslov. Sretni smo i zahvalni što su ljudi prepoznali nadahnutost naših pjesama i iskrenost utkanu u njihovu izvedbu. Na nama je da iskoristimo ovaj trenutak  i pronađemo motivaciju za daljnje stvaranje i promociju duhovne glazbe s dobrom porukom-komentirao je Domagoj Pavin.Album sadrži 12 pjesama, a uključuje i najpoznatije duhovne pjesme današnjice "Divan si", "Dođi kruše života", "Vladaj u meni" i pjesmu "Želim živjeti" koju je Emanuel snimio u suradnji s Ninom Badrić, sestrama Husar, Shortyem i drugima. Suradnici benda na albumu su Branimir Jovanovac, Igor Ivanović, Goran Martinac te ostali najcjenjeniji domaći glazbeni producenti i glazbenici.

Nevjerojatna energija i predivne izvedbe svrstale su bend Emanuel među najznačajnije hrvatske izvođače popularne duhovne glazbe, a tijekom 15 godina karijere snimili su tri studijska i dva live albuma. Naslovna pjesma "Svake slave dostojan" nastala je u suradnji s poznatim hrvatskim glazbenikom Antom Gelom, dok su riječi djelo jednog od osnivača ovog glazbenog sastava i porinom nagrađivanog autora, Dražena Pavina.Dodajmo kako se nastavljaju live nastupi Emanuela, dok će večeras animirati Klanjanje u crkvi Blaženog Alojzija Stepinca, u subotu, 3. prosinca u 20:30 sati nastupaju na vinkovačkom Korzu u sklopu Adventa, dok sljedeći vikend pjevaju Karlovčanima, a bend se sprema i na mini turneju po Rumunjskoj.

Izvor: Croatia Records


Podijeli