
Novi restoran u Gorici: "Chop old house" nudi tradicionalna jela na moderan način
Poznata tradicionalna jela servirana na moderan način uz čašu vrhunskog domaćeg vina u ugodnom ambijentu čekaju vas u novootvorenom restoranu u samom centru Velike Gorice. Na karti velikogoričkih restorana našlo se nešto sasvim novo i drugačije, nešto što spaja tradicionalno i moderno, pruža bogatu ponudu po pristupačnim cijenama, menije za svačiji ukus i još mnogo toga. Riječ je o restoranu "Chop old house" kojeg možete pronaći na Trgu kralja Tomislava 8.
Prvo što ćete primijetiti prilikom ulaska u restoran jest vrlo moderan do detalja uređen interijer koji plijeni svaku pozornost gosta. Potom vam se pogled zaustavlja na bogatoj ponudi jela za svačiji ukus, a opet po vrlo pristupačnim, mogli bismo reći - normalnim, cijenama. Iza svega stoje supružnici Jelena i Dubravko Janković iz Velike Gorice. Dubravko se ugostiteljstvom bavi preko 26 godina, a dugogodišnja želja da otvori svoj restoran ostvarila mu se prije nekoliko dana kada je u centru našeg grada, otvoren Chop old house.
-Nas dvoje smo zaključili da mladi ljudi u Velikoj Gorici nemaju gdje otići pojesti nešto, a da je ugodan ambijent, a opet da su cijene prihvatljive, da je ponuda jela klasična, ali servirana na moderan način. Rekli smo da moramo to napraviti ovdje, da ponudimo to u našem gradu, jer Gorica je velika. Malo po malo smo smišljali kako nadopuniti tu našu ideju – priča nam gospođa Jelena.
Spoj tradicionalnog i modernog
Ideju o ovakvom ugostiteljskom objektu u srcu grada bračni par Janković gradio je pune dvije godine. Interijer su dizajnirali i uredili posve sami do posljednjeg detalja, učinili ga vrlo privlačnim i modernim, a opet ostavili dašak tradicije za koji je vezan objekt star više od 100 godina, u kojem se restoran danas nalazi.
-Stari vlasnik ove zgrade se prezivao Čop. Stari Goričani uvijek kažu da idu kod Čopa, i nekada kada je stara poljoprivredna zadruga ovdje bila uvijek su govorili da idu kod Čopa. Mi smo onda povezali tu tradiciju i odlučili da se restoran tako zove, naravno, malo smo modernizirali ime i tako je nastao "Chop old house"-objasnio je gospodin Dubravko.
Zgrada je danas u vlasništvu obitelji Večković kojima vlasnici restorana zahvaljuju što su im omogućili u srcu grada njihovu ideju provesti u djelo.
Široku ponudu jela na meniju restorana predvodi roštilj no tu su i tjestenine koje rade sami, rižota, toplo-hladne salate, riba... Ističu se i dječji meniji, namijenjeni baš za malene posjetitelje. Radnim danom povoljna je ponuda gableca, dnevnih menija u kojima se svakodnevno nude dva jela, dok je vikendom odnosno nedjeljom specifičan nedjeljni ručak opet po povoljnijim cijenama.
Pristupačne cijene
-Nedjeljom ćemo imati posebne ponude nedjeljnih ručkova po povoljnijim cijenama. Svakog dana u trajanju ručka od 11 do 16 sati ćemo nuditi dva jela koja su i povoljnija. Uvijek je to juhica i glavno jelo. Išli smo na to da budu bogate porcije, da gost ode zadovoljan – kažu nam vlasnici.
Kako bi gosti bili što zadovoljniji, a i kako bi ih bilo što više, nit vodilja vlasnika ovog novootvorenog restorana bila je da njihova jela budu pristupačna što većem broju ljudi, pa su se i cjenovno približili široj publici.
-Što se tiče cijena u jelovniku nismo išli na previsoke cijene, trudimo se približiti se širokoj publici da si odlazak u restoran mogu priuštiti i oni koji inače ne idu u restorane. Ta jela jesu servirana drugačije, ali cjenovno nismo išli previsoko da je to i mlađima koji nemaju puno novaca pristupačno. Da npr. dečko curu može izvest na ručak ili večeru, a da ga nije strah hoće li moći to platiti ili ne – rekla nam je gospođa Jelena.
Da hrana bude ukusna pobrinut će se glavni chef kuhinje Hrvoje Nakić, kuhar s Michelinovom preporukom koji je radio u zagrebačkim restoranima, a inače je iz velikogoričkog kraja pa, kažu nam vlasnici, ima zadaću smišljati jela specifična i prikladna za turopoljski kraj.
Na pitanje što bi prvo preporučili gostu vlasnici su se složili da svakako morate probati teleće obraze:
-Nama je favorit teleći obraz. Prije dvije godine smo u jednom restoranu prvi puta probali obraze. Nisam znala da to uopće postoji na meniju. To je san snova. Uvrstili smo to u naš jelovnik. Mekano je, ukusno meso, nešto kao pašticada po okusu, ali malo drugačije. Eto to je nešto što nitko nema, i gost postaje iznenađen kad to proba.
Bogata ponuda vina
Osim hrane, ističe se bogata vinska karta.
-Imamo veliki izbor vina na čaše, što nema u Gorici, a čak nema ni u Zagrebu u puno restorana. Uglavnom nudimo domaća hrvatska vina tako da imamo nekoliko etiketa iz svake hrvatske regije. Tu i tamo smo ubacili neko strano vino, ali baziramo se na domaće vinare. Tako smo slagali vinsku kartu da se što više ukusno jede i pije. Vino kuće je Galić Graševina-kažu nam vlasnici.
Restoranski prostor od 230 kvadrata prikladan je i za manje proslave što će također biti u ponudi, ističu vlasnici. Proslave rođendana, krizmi, pričesti, krštenja i sličnih svečanosti moći će se organizirati, a vikendima se planira unajmiti sadržaj za djecu poput gumenih gradova i "napuhanaca" koji će se smjestiti na prostranom parkiralištu restorana.
Nude i smještaj
Osim restorana, u ponudi je i osam soba te jedan apartman pa ovaj novootvoreni objekt pruža i nove smještajne kapacitete u Velikoj Gorici
-Kako je Gorica jako blizu aerodroma taj je dio svima zanimljiv i jako je puno turista koji su tražili smještaj. Tako smo mi to uklopili u cijelu ovu priču. Sobe su posebno izdvojene od restorana, za iznajmljivanje su spremne, ali još ne znamo kako će to raditi s obzirom na cijelu situaciju s koronavirusom, ali nadamo se da će biti bolje. Sve sobe su dobile 4 zvjezdice, a apartman ima 5 zvjezdica. Uredili smo to za višu kategorizaciju da odskačemo na neki način i pružimo nešto malo bolje i nešto novije-istaknuli su vlasnici Janković.
Svi im kažu da su hrabri što su u ovo doba korone pokrenuli takav posao, no nadaju se da je upravo ovo pun pogodak i ono što treba Velikoj Gorici, njenim posjetiteljima i građanima. Posebnost koju nude na svim poljima od ambijenta restorana i prostora, usluge, ponude jela i vina, pa i do pristupačnih cijena Velikogoričani će zasigurno prepoznati i pozdraviti.
Galerija slika

Čak 15 medalja iz Vukovara i Slovenije: Zlato oko vrata za Nikolu Krnjaju te Katju Braica, Emu Filković i Nikolu Huzjaka!

Velika Gorica domaćin Europskog prvenstva Motogymkhana Croatia 2025

Počinje Proljetni sajam na Tuđmancu uz domaće proizvode, cvijeće i rukotvorine

Novi sadržaji za rekreativce: Velika Gorica dobiva Skate park!

Ukrao automobil pa ga zapalio! Olupina pronađena u Vukovini

Velika Mlaka s tri komada 'zveknula' Zvekovac: Božić, Radoš i Vidović strijelci za 16. slavlje sezone
