°C 1

Novi veliki uspjeh za mlade goričke glazbenike, iz Splita donijeli sedam nagrada!

23.04.2019.

Petar Brnada

Nakon što se učenice Umjetničke škole Franje Lučića proteklog tjedna s Međunarodnog natjecanja puhača "Woodwind & Brass" održanog u Varaždinu kući vratile s čak tri prve i dvije druge nagrade, s juga Hrvatske stiže još jedno veliko priznanje za školu i učenike.

Naime, mladi velikogorički učenici Lučića bili su uspješni i na netom završenom 24. međunarodnom natjecanju "Daleki akordi" koje se održalo u Splitu i Kaštelima, osvojivši četiri prve, jednu drugu i dvije treće nagrade!

U disciplini limenih puhača prve nagrade osvojili su trubači iz klase prof. Tomislava Špoljara: Gabrijel Odrčić i Tibor Rajtarić u 1. kategoriji te Stefan Gjorgiev u 2. kategoriji.

Saksofonist Niko Grgurev iz klase prof. Marka Malivuka Jovanovića osvojio je 1. nagradu u 1. kategoriji discipline drvenih puhača, a u disciplini gudača - violina, treće nagrade su osvojile učenice prof. Zinke Holy Marijan: Iskra Jurišić u 2. kategoriji te Nika Kozina u 3. kategoriji.

Violončelistice iz klase prof. Terezije Krčelić Rabadan natjecale su se u kategoriji gudača – violončelo te je Giti Kozini pripala 2. nagrada, a Adriani Peher treća.

-Veliki bravo za sve učenike, njihove nastavnike i korepetitoricu, profesoricu Ivu Šoršu- kazali su iz Umjetničke škole.

Foto: Umjetnička škola Franje Lučića

Galerija slika

Novi veliki uspjeh za mlade goričke glazbenike, iz Splita donijeli sedam nagrada! Novi veliki uspjeh za mlade goričke glazbenike, iz Splita donijeli sedam nagrada! Novi veliki uspjeh za mlade goričke glazbenike, iz Splita donijeli sedam nagrada! Novi veliki uspjeh za mlade goričke glazbenike, iz Splita donijeli sedam nagrada! Novi veliki uspjeh za mlade goričke glazbenike, iz Splita donijeli sedam nagrada! Novi veliki uspjeh za mlade goričke glazbenike, iz Splita donijeli sedam nagrada! Novi veliki uspjeh za mlade goričke glazbenike, iz Splita donijeli sedam nagrada!