Novosti Sport Događanja

Novo izdanje časopisa LUČ otkriva "tko su oni koji su u olovnim vremenima našli hrabrosti obraniti naš jezik!"

15.09.2021. / Petar Brnada

Po redu 257. izdanje Matičina četvrtka koji će se održati sutra, 16.rujna, donosi časopis Ogranka Matice hrvatske u Velikoj Gorici “LUČ” br. 8 kojega će predstaviti Ana Plehinger, predsjednica Ogranka i prof.dr.sc. Bernardina Petrović, glavna urednica časopisa.

-Naš Ogranak Matice hrvatske u Velikoj Gorici ima svake godine raznoliku izdavačku djelatnost, ali smo postali prepoznatljivi po časopisu LUČ, koji izlazi jednom godišnje. Na ovom Matičinom četvrtku predstaviti ćemo vam LUČ br.8 iz 2020. godine, u kojoj smo za glavnu temu uzeli 40. OBLJETNICU PRIRUČNE GRAMATIKE HRVATSKOGA KNJIŽEVNOG JEZIKA. Zamjetno je brzo zaboravljanje, kako u stručnim krugovima, tako i u javnosti općenito – tko su oni koji su u olovnim vremenima našli snage i hrabrosti obraniti naš jezik- poručuju iz Ogranka.

O tome i o još nekoliko tema, govoriti će glavna urednica LUČ-i, profesorica doktorica znanosti Bernardina Petrović.

Iz Ogranka podsjećaju da će se iz epidemioloških razloga projekt MATIČINOG ČETVRTKA Ogranka Matice hrvatske u Velikoj Gorici, nastaviti do daljnjega samo u online obliku, a možete ga pratiti na: www.matica-gorica.hr

-Veselimo se Vašoj posjeti i posjeti Vaših prijatelja na našu web stranicu!-poručuju iz Ogranka Matice hrvatske u Velikoj Gorici.

Podijeli