°C 32

Obitelj, vojska i Mičevčani na otkrivanju spomen ploče Bučariću

18.09.2017.

ivana

Udruga veterana domovinskog rata Velika Gorica- Klub Mičevec uz pomoć Mjesnog odbora Mičevec i udruga koje djeluju u mjestu te župnika Josipa Kidjemeta postavila je spomen- ploču mičevečkom branitelju Tihomiru Bučariću.

Na otkrivanju spomen ploče okupio se velik broj mještana, uzvanika, pripadnike Hrvatske vojske, kao i obitelj u ratu poginulog Bučarića.

Prošle su 23. godine od njegove pogibije kao pripadnika Prve gardijske brigade "Tigrovi", koji je svome narodu i domovini podario svoju mladost, svoja nadanja, beskrajnu hrabrost i odlučnost. Tihomir Bučarić nositelj je Spomenice domovinskog rata. Rođen je 25. Svibnja 1969. i odmah na početku Domovinskog rata, u 22. godini života postao je pripadnik Prve gardijske brigade „Tigrovi“. Poginuo je 27.veljače 1994. Njegov ratni put bila je cijela Hrvatska jer je prošao gotovo sve bojišnice diljem Hrvatske. Posthumno mu je dodijeljen čin narednika.

-Građani Mičevca kroz slogu i zajedništvo bude snažne emocije od tuge zbog stradanja sumještanina i prijatelja Tihomira do ponosa na hrabrost i žrtvu njegovu kao i svakog hrvatskog branitelja. U vrijeme Domovinskog rata zajedno smo pokazivali kako se voli domovina Hrvatska. Danas nam itekako nedostaje te odlučnosi i zajedništva, hrabrosti i strpljenja kako bi prevladali teškoće koje prate našu Domovinu. Hrabro nosimo uspomenu na Tihomira hrvatskog viteza. On nas je zajedno sa drugim poginulim suborcima- hrvatskim vitezovima zadužio da danas i uvijek, i svugdje moramo prenositi istinu o Domovinskom ratu. Riskirao je svoj život čuvajući naše živote ne tražeći za to nikakvo priznanje, u čemu se ogleda snaga, požrtvovnost i domoljublje. S ovog mjesta šaljemo riječi utjehe roditeljima majci Ružici, ocu Josipu, bratu Željku i njegovoj obitelji, da mogu biti ponosni na svoga sina Tihomira hrvatskog dragovoljca-branitelja koji je postao naš heroj a heroji ne umiru nego žive vječno. Neka mu je vječna slava! "NAVIK ON ŽIVI, KI ZGINE POŠTENO-poručili su na otkrivanju spomen ploče Mičevčani.

 

 

(foto/video:V.Štarkelj)

Galerija slika

Obitelj, vojska i Mičevčani na otkrivanju spomen ploče Bučariću Obitelj, vojska i Mičevčani na otkrivanju spomen ploče Bučariću Obitelj, vojska i Mičevčani na otkrivanju spomen ploče Bučariću Obitelj, vojska i Mičevčani na otkrivanju spomen ploče Bučariću Obitelj, vojska i Mičevčani na otkrivanju spomen ploče Bučariću Obitelj, vojska i Mičevčani na otkrivanju spomen ploče Bučariću Obitelj, vojska i Mičevčani na otkrivanju spomen ploče Bučariću Obitelj, vojska i Mičevčani na otkrivanju spomen ploče Bučariću Obitelj, vojska i Mičevčani na otkrivanju spomen ploče Bučariću Obitelj, vojska i Mičevčani na otkrivanju spomen ploče Bučariću Obitelj, vojska i Mičevčani na otkrivanju spomen ploče Bučariću Obitelj, vojska i Mičevčani na otkrivanju spomen ploče Bučariću Obitelj, vojska i Mičevčani na otkrivanju spomen ploče Bučariću Obitelj, vojska i Mičevčani na otkrivanju spomen ploče Bučariću Obitelj, vojska i Mičevčani na otkrivanju spomen ploče Bučariću Obitelj, vojska i Mičevčani na otkrivanju spomen ploče Bučariću Obitelj, vojska i Mičevčani na otkrivanju spomen ploče Bučariću Obitelj, vojska i Mičevčani na otkrivanju spomen ploče Bučariću Obitelj, vojska i Mičevčani na otkrivanju spomen ploče Bučariću Obitelj, vojska i Mičevčani na otkrivanju spomen ploče Bučariću