Novosti Sport Događanja

Od nula do sto godina: Novi rekreacijski programi u Gradskim bazenima

29.01.2023. / Redakcija

Ove veljače u dvorani na prvom katu Gradskih bazena počinju dva nova programa: Mame i bebe te Rekreacija 55+.

Ovo su prvi takvi programi u Velikoj Gorici, a provodi ih Klokan Sport u sklopu promocije rekreacije za građanstvo „od nula do sto godina“.

Program vježbanja za Mame i bebe predviđen je za majke i njihovu djecu do starosne dobi 3-12 mjeseci. To je idealna aktivnost za majku koja preko ovoga programa može vježbati bez odvajanja od svojega djeteta, a usput se družiti i s drugim majkama, mentalno se relaksirati te osnažiti pozitivnu sliku o sebi unatoč individualnim fizičkim promjenama nakon porođaja.


Uz grupnu podršku i vodstvo magistre logopedije Ane Cesarec, s višegodišnjim iskustvom rada s djecom od najranije dobi i velike zaljubljenice u tjelovježbu, provodi se program namijenjen postnatalnom periodu te je stoga u početku lakšeg intenziteta, dok se u kasnijim fazama pojačava zahtjevnost treninga kako bi se osnažila cjelokupna muskulatura majke (i dalje u društvu svoje bebe). Cilj nije samo fizičko osnaživanje, već i razvoj pozitivne slike o sebi i svojoj bebi te osnaživanje veze mama-beba kroz izravni kontakt i međusobnu komunikaciju.

Program se provodi dvaput tjedno, utorkom i četvrtkom u terminima od 10 do 10:45 (Grupa I) te od 11 do 11:45 (Grupa II) u novoj dvorani na prvom katu Gradskih bazena.

Prvi trening je probni i besplatan, a zbog ograničenog broja polaznika potrebno se prijaviti na email adresu klokansport@gmail.com.Posebnu rekreaciju dobivaju i umirovljenike, kojima je Športsko rekreativni savez Grada Velika Gorica u suradnji s Klokan Sport - Velika Gorica omogućio besplatni program tjelovježbe u 223. godini naziva „Rekreacija 55+“, koji će se provoditi u intervalima tijekom cijele godine, dvaput tjedno u prijepodnevnim terminima.

- Želja nam je potaknuti osobe starije životne dobi da se okušaju u stručno osmišljenim, dobno prikladnim treninzima pod vodstvom mag.cin. Tomislava Nedića, ne samo zbog fizičkih dobrobiti tjelovježbe, već i zbog mentalnog zdravlja pojedinca kojem dodatno doprinosi socijalizacija, odnosno vježbanje u grupi – poručuju iz Klokan sporta.

Program će početi u veljači, a treninzi će se održavati ponedjeljkom i srijedom od 10 do 10:45 sati u dvorani na prvom katu Gradskih bazena.


Dođite i razgibajte se!

Podijeli