°C 1

Oko 250 čitača sudjeluje u Biblijskom bdjenju

15.02.2018.

Ivana Crnković

Čitanjem prvih stihova Biblije u crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije jučer je otpočelo 18. Biblijsko bdjenje.

Nakon mise na Čistu srijedu čitanje je otpočeo župnik vlč. Norbert Ivan Koprivec, nakon čega su se zaredali i drugi dobrovoljni čitači. Biblija se čita neprekidno tijekom dana i noći, osim u vrijeme svete mise, a trajat će do ponedjeljka 19. veljače. U manje od sedam dana Sveto Pismo pročitat će zajedno oko 250 čitača. Čitači, ali i oni koji se nisu odlučili za čitanje pozvani su u crkvu ovih dana da poslušaju ulomke iz Biblije u bilo koje vrijeme.

Svaki čitač koji sudjeluje u Bdjenju nakon čitanja uzima svitak iz košare pored oltara na kojem piše jedan stih iz Biblije, a što su pripremili mladi iz župe.

Podsjetimo, tijekom Bdijenja slavit će se i večernje mise u 18.30 sati pa će večeras misu slaviti vlč. Ivan Torbar, župnik župe Sveta Tri Kralja iz Donje Lomnice, u petak vlč. Mario Dukić, župni kapelan župe Zagreb-Retkovec, u subotu kapelan Luka Brešić, dok će propovijedati đakon Dario Kral, u nedjelju vlč. Vlado Razum, duhovnik Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu te u ponedjeljak ponovno vlč. Luka Brešić.

Prije večernjih misa vjernici će imati priliku za ispovijed, a završna svečanost Biblijskog bdijenja održat će se u subotu, 24. veljače, misom zahvalnicom u 18.30 sati koju će predslaviti dr. Anđelo Maly, profesor na KBF-u u Zagrebu.

Galerija slika

Oko 250 čitača sudjeluje u Biblijskom bdjenju Oko 250 čitača sudjeluje u Biblijskom bdjenju Oko 250 čitača sudjeluje u Biblijskom bdjenju Oko 250 čitača sudjeluje u Biblijskom bdjenju Oko 250 čitača sudjeluje u Biblijskom bdjenju Oko 250 čitača sudjeluje u Biblijskom bdjenju Oko 250 čitača sudjeluje u Biblijskom bdjenju Oko 250 čitača sudjeluje u Biblijskom bdjenju Oko 250 čitača sudjeluje u Biblijskom bdjenju Oko 250 čitača sudjeluje u Biblijskom bdjenju