°C 12

Općina Orle pretrpjela manje štete od potresa

14.01.2021.

Ivana Ćurić

Kada se priča o posljedicama potresa nekako je u prvom planu uvijek Pokupsko i Kravarsko, općine koje su naravno i bliže epicentru, pa su i pretrpjele najveće štete, a na poziv građana provjerili smo i kakvo je stanje u Općini Orle.

Nakon nedavnih potresa u općini Orle prijavljeno je 19 slučajeva štete, a načelnik Ervin Vujica potvrdio nam je da je riječ o manjim štetama većinom na privatnim kućama.

- Oštećena su četiri javna objekta, i 15 kuća, čeka se pregled statičara. Sve štete smo prijavili u aplikaciju, i čeka se pregled objekata. Uglavnom su to manja oštećenja rekao nam je načelnik općine Ervin Vujica. 

Kao što smo pisali OVDJE najveća je šteta na crkvi u Bukevju koja je zatvorena, oštećenja ima i na crkvi u Veleševcu, a ostale kapele su, prema načelnikovim riječima, u dobrom stanju. 

-Čekamo zakon da vidimo kako će se sanirati ta oštećenja, vjerojatno preko države. Mi još nismo na nivou općine donijeli nikakvu odluku hoćemo li pomagati što oko toga ili ne. Napominjem da štete nisu teške, ali ćemo se prilagoditi sukladno državnim odlukama i zakonima. Kod nas je sve prošlo u redu, imali smo 4-5 srušenih dimnjaka i to smo odmah drugi dan sanirali, ali moram reći da su svi ti dimnjaci ionako bili u lošem stanju. Zgrade su već bile zapuštene, u jednoj kući se živi, u ostalima se praktički ne živi-dodao je načelnik Vujica.

Galerija slika

Općina Orle pretrpjela manje štete od potresa Općina Orle pretrpjela manje štete od potresa Općina Orle pretrpjela manje štete od potresa Općina Orle pretrpjela manje štete od potresa Općina Orle pretrpjela manje štete od potresa