°C 23

OŠ Novo Čiče uspješno provela vježbu evakuacije

18.10.2018.

Petar Brnada

Učenici, nastavnici i zaposlenici OŠ Novo Čiče u srijedu su sudjelovali u pokaznoj vježbi evakuacije čiji je početak oglasio protupožarni alarm.

-Zadaća i cilj ove vježbe bila je da nastavnici sa svojim učenicima i ostali zaposlenici napuste objekt škole na najbrži i najsigurniji način, kako je to predviđeno i odobreno u Planu za evakuaciju i spašavanje. Svi zaposlenici škole na taj su način postali osposobljeni izvršiti evakuaciju- kazali su iz škole.

Kako dalje navode iz škole, nakon vježbe evakuacije uslijedila je i vježba gašenja požara zapaljive tekućine uz pomoć ručnih PP aparata u kojoj su sudjelovali zajedno s vatrogascima lokalnog DVD-a.

Naime, požar je simuliran na otvorenom prostoru i u kontroliranim uvjetima, a za taj dio bili su zaduženi vatrogasci DVD-a Novo Čiče koji su demonstrirali gašenje požara.

U gašenju su se kasnije okušali i djelatnici škole te pojedini učenici, a zadaća i cilj vježbe bila je upoznatost i osposobljenost korištenja PP aparata za početno gašenje požara sve do dolaska vatrogasnih snaga.

Foto: Luka Čučuković

Galerija slika

OŠ Novo Čiče uspješno provela vježbu evakuacije OŠ Novo Čiče uspješno provela vježbu evakuacije OŠ Novo Čiče uspješno provela vježbu evakuacije OŠ Novo Čiče uspješno provela vježbu evakuacije OŠ Novo Čiče uspješno provela vježbu evakuacije OŠ Novo Čiče uspješno provela vježbu evakuacije OŠ Novo Čiče uspješno provela vježbu evakuacije OŠ Novo Čiče uspješno provela vježbu evakuacije OŠ Novo Čiče uspješno provela vježbu evakuacije OŠ Novo Čiče uspješno provela vježbu evakuacije OŠ Novo Čiče uspješno provela vježbu evakuacije