Novosti Sport Događanja

Otvoren 14. Matičin književni natječaj „Turopoljska poculica“: Prijavite svoju kratku priču pisanu na kajkavskom narječju ili standardnim hrvatskim jezikom

26.09.2022. / Redakcija

Ogranak Matice hrvatske u Velikoj Gorici raspisao je književni natječaj za proznu formu kratka priča pisanu kajkavskim jezikom ili hrvatskim standardnim jezikom. Natječaj je otvoren do 25. prosinca, a prijaviti se mogu sve odrasle osobe s područja Republike Hrvatske sa svojim dosad neobjavljenim radom. Kratka priča može sadržavati najviše četiri kartice teksta.

- Rad treba poslati i u pisanom obliku poštom i elektroničkom poštom. Kratku priču potrebno je umnožiti u tri istovjetna primjerka i na svakom naznačiti zaporku. Uz rad treba priložiti podatke koji sadrže: ime i prezime autora, adresu, broj telefona, e-adresu i zaporku kojom je označen. Rukopisi se ne vraćaju autorima.

Natjecatelji moraju dostaviti svoj rad do 25. prosinca 2022. na adrese: Matica hrvatska, Ogranak Velika Gorica, Antuna Grahovara 10, 10408 Velika Mlaka (s naznakom za Matičin književni natječaj) te na e-mail natjecaj.matica.gorica@gmail.com – poručili su organizatori natječaja.

Prosudbeno povjerenstvo odabrat će po jedan najbolji rad na kajkavskom odnosno standardnom jeziku. Rezultati natječaja bit će objavljeni na internetskoj stranici Ogranka i na lokalnim internetskim portalima, a najbolji radovi i njihovi autori bit će predstavljeni 30. ožujka 2023. godine. Isto tako će biti objavljeni u časopisu Luč i lokalnim glasilima u Velikoj Gorici.

Podijeli