°C 5

Pajcek, Luk i Žir osudili Fašnika! Završio 112. Turopoljski fašnik

17.02.2021.

Maja Peranić

Iako u drugačijem izdanju, ove je godine održan 112. Turopoljski fašnik. Mnogočega se Turopoljci i svi ljubitelji maškara ove godine trebali odreći, no osuditi onoga tko je kriv za sve nedaće koje su ih u proteklih godinu dana snašle nisu propustili učiniti.

-Kriv je! Za sve neopisive i neoprostive bedastoće, za Covid, Sars i druge bolesnoće. Za potres i pretres, za beskonačna opijana I besramna orgijanja, za sve zavedene, privedene i u nepoznato odvedene, za uludo potrošeno vrijeme, izgubljene živce, rasprčkane novce, za ljude pretvorene u ovce!-dio je to optužnice protiv Princa Fašnika kojeg su Pajcek, Luk i Žir jučer osudili na galge!

Kako to biva u životu i politici, osudili su ga oni koji su ga i birali, a kako je sve izgledalo možete pogledati u videu.

Tim činom završen je 112. Turopoljski Fašnik koji se zbog epidemiološke situacije održao online pod sloganom „Otkrij svoje drugo ja“. Publika je na društvenim mrežama mogla uživati u kreativnim filmovima vesele fašničke ekipe; Pajceka, Luka, Žira, Princa i Princeze. Filmovi su i dalje dostupni na FB stranici Turopoljski Fašnik.

Fašnik je organizirala Turistička zajednica Grada Velike Gorice iz koje su istaknuli da je još do 20.veljače u tijeku nagradna igra za najbolje maskirane klince i klinceze u dječjim vrtićima. Prijaviti se možete fotografijama ili video uratkom putem Facebooka, a prvih pet s najvećim brojem lajkova osvaja nagrade.Više informacija potražite OVDJE.