°C 25

Park 'Tuđmanac' pretvara se u veliku prirodnu pozornicu, bliži se još jedan plesni spektakl na otvorenom!

03.09.2019.

Petar Brnada

Najljepši i najveći velikogorički park, onaj dr. Franje Tuđmana, ove će nedjelje ugostiti još jedno izdanje Festivala plesa pod nazivom #SHARE-aj pokret kojega pripremaju Plesni klub „Megablast“ i Pučko otvoreno učilište Velika Gorica.

Na festivalu koji je prošle godine oduševio Goričane sudjelovat će Plesni klub „Megablast“, UŠ F. Lučića, Udruga „Traumatic Arts“, Akrobatski rock 'n' roll klub Vega, kako kažu organizatori, festival će i ove godine biti svojevrsna platforma na kojoj će se plesni izražaj prilagoditi postojećim lokacijama (punktovima) u Parku dr. Franje Tuđmana.

-Tako će, s početkom u 20:00 h, park postati jedna velika prirodna pozornica i spoj plesa i glazbe. Po tome je koncept ovog festivala jedinstven. Svaka od tih lokacija potiče kreativnost kako koreografa, tako i samih plesača, a kod publike pobuđuje jedinstven doživljaj i emocije koje na klasičnoj pozornici sasvim sigurno ne bi bile moguće. Time se stvara određena interakcija između izvođača i publike, koja kao da i sama postaje dio izvedbe- najavljuju organizatori.

Kako su dodali, svaka prirodna lokacija sama po sebi inspirira svojom posebnošću pa tako koreografi i plesači biraju tematiku s obzirom na inspiraciju koju nalaze na samoj lokaciji.

-Osim plesa (pokreta) festival uključuje i glazbenike pa je samim time svojevrsna poveznica između raznih umjetničkih grana. Taj spoj čini cijeli događaj vrlo živim- kažu iz POUVG-a.

Program festivala:

PLATO ISPRED UČILIŠTA - Plesni klub Megablast - dječja show dance grupa - "We Will Rock You"

ŠETNICA I PLATO KOD IZLAZA IZ KINA GORICA - Band Umjetničke škole Franje Lučića i juniorska break dance grupa Plesnog kluba Megablast - "B-boy jam"

KOD FONTANE (pored Kluba 100) - Akrobatski rock 'n' roll klub Vega

LJETNA POZORNICA - Plesni klub Megablast - "Nešto kao Pepeljuga"

DRVO KOD FITNESS VJEŽBALIŠTA u parku dr. Franje Tuđmana - Udruga Traumatic Arts - ples na svili

LJETNA POZORNICA - Umjetnička škola Franje Lučića - "The Queen Show"