Novosti Sport Događanja

Pedeset let suradnje: Buševčani će ovoga vikenda biti domaćini najstarijoj hrvatskoj dijaspori

24.05.2023. / Ivana Ćurić

Pedeset let suradnje obilježit će Ogranak seljačke sloge Buševec i Kulturno umjetničko društvo Klokotić u kojem djeluju Hrvati iz Rumunjske. Obljetnica prijateljstva bit će trodnevno druženje ovoga vikenda i tom prigodom će potpisati Povelju prijateljstva.

Obilježavanje zlatne obljetnice prijateljstva ovih dvaju kulturno-umjetničkih društava održat će se u subotu 27. svibnja u Domu kulture Buševec s početkom u 20 sati.

-U programu će sudjelovati folklorna sekcija Ogranka Seljačke sloge Buševec s par koreografija i KUD Klokotić također s par koreografija. Na samom programu će se potpisati i povelja o prijateljstvu, a spremamo i pokoje iznenađenje. Dođite i svojim aplauzom podržite ovu suradnju koja znači jako puno za opstojnost hrvatske manjine u Rumunjskoj-poručili su Buševčani.

Gosti iz Rumunjske obići će glavni grad, zatim Turistički centar u Velikoj Gorici, sudjelovati na prijemu kod gradonačelnika, pripremati zajednički ručak s Buševčanima, održati okrugli stol na temu položaja Hrvata u RUmunjskoj, a vrhunac će biti večernji nastup i potpisivanje Povelje.

Podijeli