Novosti Sport Događanja

Petek na Gorice, Sirene i Barbike najbolje maske 115. Turopoljskog fašnika

10.02.2024. / Maja Peranić

Turopoljski fašnik ponovno je osvojio srca mnogih Velikogoričana, obilježavajući 115. godišnjicu svoje tradicije na spektakularan način. Ovogodišnja fašnička povorka, sastavljena od 19 kreativnih fašničkih grupa, od kojih su poneke pristigle čak iz Bugarske i Slovenije, ali i drugih gradova van županije, oduševila je publiku koja je duž Zagrebačke ulice pomno pratila svaku šaljivu, ali impresivnu, fašničku izvedbu.

Uz prisutnost pajceka, luka, žira te naših dragih Princa i Princeze Fašnika, voditelj Mario Petreković unio je dodatnu dozu smijeha i zabave u atmosferu, a sve je pomno pratio i stručni žiri.

Gradonačelnik Krešimir Ačkar izrazio je zadovoljstvo održavanjem dugogodišnje tradicije te brojem okupljenih sugrađana:
-Turopoljski fašnik oduvijek je bio pokazatelj bogatog društvenog života u Turopolju. Upravo zahvaljujući našim udrugama i društvima imamo uvijek zanimljive skupine u fašničkoj povorci. Kroz ovakve manifestacije odražava se naš lokalni identitet, čuva kulturna baština i pozitivan duh zajednice-kazao nam je tako gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Fašnički program obuhvatio je raznolike teme, od inspiracije najgledanijim filmovima do tradicionalnih običaja, a uz goste iz Bugarske, Slovenije, Dugog sela i Petrijaneca, u fašničkoj povorci sudjelovao je Plesni klub Barbara, Puhački orkestar DVD-a Velika Gorica, Cheerleading klub Vegasice, Društvo žena Novo Čiče, Grupa Velika Gorica, KUD Ščitarjevo, KUD Slavuj Bukevje, Gimnazija Velima Gorica, KUD Rodna Gruda, VG Dame, KUD Gradići, KUD Velika Mlaka, KUD Vrhovje, Gimnazija Velika Gorica, DVD Vrbovo, FA Turopolje te Udruga Vukovina u srcu.

Iako su sve fašničke grupe vidno oduševile publiku te pokazale svoje nevjerojatno interesantne i inovativne maske i performanse, ipak je titulu najboljih od najboljih odnijelo troje najkreativnijih.

Prvo mjesto za najbolju masku na 115. Turopoljskom fašniku osvojila je grupa “Petek na Gorice" - DVD Vrbovo! Drugo mjesto pripalo je grupi "Iz dalekih mora, na vodenom valu, ostavile srce na vukovinskom žalu" - Vukovina u srcu, dok je treće mjesto osvojila grupa "Barbie" - VG Dame!

 

Specijalna nagrada žirija otišla je u ruke učenika velikogoričke Gimnazije, Čičkim suncokretima i Afričkom plemenu HULA HULA koji su na Turopoljskom fašniku punih 25 godina!

Glazbeni program uz grupu Viking i Turbo X nastavio je zabavljati publiku sve do kasnih večernjih sati, a vrhunac večeri definitivno će biti uz karnevalski koncert Indire Forze!

Uz brojne novosti povodom ovogodišnjeg fašnika, kao što je video prijenos uživo kojim su gledatelji iz cijeloga svijeta mogli, točno za vrijeme održavanja Turopoljskog fašnika, pratiti Veliku povorku, ove godine održano je paljenje Princa fašnika na dan Velike povorke, stoga su svi posjetitelji, za razliku od prethodnih godina, mogli pratiti uvertiru u završetak Fašničke Republike.


-Ovogodišnji fašnik zasigurno će ostati u sjećanju kao nezaboravno iskustvo ispunjeno smijehom, glazbom i dobrim vibracijama. Hvala svima koji su sudjelovali i pridonijeli da ovaj događaj bude tako poseban. Vidimo se iduće godine-rekli su organizatori iz TZ Velika Gorica.

(press)

Galerija slika

Petek na Gorice, Sirene i Barbike najbolje maske 115. Turopoljskog fašnika Petek na Gorice, Sirene i Barbike najbolje maske 115. Turopoljskog fašnika Petek na Gorice, Sirene i Barbike najbolje maske 115. Turopoljskog fašnika Petek na Gorice, Sirene i Barbike najbolje maske 115. Turopoljskog fašnika Petek na Gorice, Sirene i Barbike najbolje maske 115. Turopoljskog fašnika Petek na Gorice, Sirene i Barbike najbolje maske 115. Turopoljskog fašnika Petek na Gorice, Sirene i Barbike najbolje maske 115. Turopoljskog fašnika Petek na Gorice, Sirene i Barbike najbolje maske 115. Turopoljskog fašnika Petek na Gorice, Sirene i Barbike najbolje maske 115. Turopoljskog fašnika Petek na Gorice, Sirene i Barbike najbolje maske 115. Turopoljskog fašnika Petek na Gorice, Sirene i Barbike najbolje maske 115. Turopoljskog fašnika Petek na Gorice, Sirene i Barbike najbolje maske 115. Turopoljskog fašnika Petek na Gorice, Sirene i Barbike najbolje maske 115. Turopoljskog fašnika Petek na Gorice, Sirene i Barbike najbolje maske 115. Turopoljskog fašnika Petek na Gorice, Sirene i Barbike najbolje maske 115. Turopoljskog fašnika Petek na Gorice, Sirene i Barbike najbolje maske 115. Turopoljskog fašnika Petek na Gorice, Sirene i Barbike najbolje maske 115. Turopoljskog fašnika Petek na Gorice, Sirene i Barbike najbolje maske 115. Turopoljskog fašnika

Podijeli