Novosti Sport Događanja

Petek u Kinu Gorica rezerviran je za umirovljenike kojima se besplatno nudi krimić o detektivu Marloweu

25.05.2023. / Ivana Ćurić

U petak, 26. svibnja, u Kinu Gorici slijedi još jedna Matineja za umirovljenike koji besplatno mogu pogledati kriminalistički film "Detektiv Marlowe" s Liamom Neesonom u glavnoj ulozi.

Godina je 1939. u Los Angelesu. Privatni detektiv Philip Marlowe je kao uvijek nemiran i usamljen, a posao ide sporo. Ubrzo dolazi novi klijent: mlada, lijepa i skupo odjevena Clare Cavendish, kći holivudske glumice Dorothy Quincannon koja želi da joj Marlowe pronađe bivšeg ljubavnika, sitnog dilera droge poznatog kao Nico Peterson.

Marloweova istraga odvodi ga u klub koji je poznat kao utočište za bogate i moćne Los Angelesa, kojom upravlja Floyd Hanson, naizgled stup društva, ali zapravo čuvar vrata ljigavog podzemlja. Dok se priča o Nicovoj slučajnoj smrti odvija, Marlowe nije u nju uvjeren. Ispada da je smrt namještena – Nico je još uvijek živ – a Marlowe se uskoro nađe uvučen u skandalozno podzemlje filmske industrije, te unakrsnu vatru između legendarne holivudske glumice i njezine subverzivne, ambiciozne kćeri.

 

Film počinje u 11 sati.

 

 

 

 

 

Podijeli