Novosti Sport Događanja

Plesači Vege u vrhu Svjetskog kupa u Irskoj

22.05.2024. / Redakcija

Uzbudljiv događaj zabilježen je u povijesti Svjetske rock 'n' roll konfederacije (WRRC) kada je prvi put Svjetski Kup održan na tlu Irske. Grad Cork ugostio je natjecatelje iz cijelog svijeta tijekom dvodnevnog spektakla, s obzirom na impresivan broj sudionika i kategorija.

Među tim strastvenim plesačima našli su se i izuzetni članovi kluba Vega iz Velike Gorice, koji su se istaknuli u dvije kategorije. Mladi talenti, Vita Tot i Noa Goleš, zauzeli su visoko šesto mjesto u kategoriji juveniles (mlađi juniori), osvajajući finale Svjetskog Kupa. Njihov neprekidni uspon na svjetskoj sceni pokazuje se i kroz činjenicu da su već od početka godine među deset najboljih parova svijeta, zadržavajući poziciju najboljeg hrvatskog para na šestom mjestu.

U seniorskoj kategoriji Couple dance show, Lani Papić i Franu Lončaru izmaklo je osvajanje bronce za samo 0,62 boda.

Ovaj uspjeh samo je početak za talentirane plesače, koji sada pred sobom imaju izazovno razdoblje. Sa sve većim brojem Svjetskih Kupova, izazov financiranja postaje sve veći. Njihov sljedeći plesni izazov očekuje ih krajem lipnja u Zelenoj Gori, za što će biti potrebno ne samo ogromno zalaganje na treninzima, već i značajna financijska podrška.

Galerija slika

Plesači Vege u vrhu Svjetskog kupa u Irskoj Plesači Vege u vrhu Svjetskog kupa u Irskoj Plesači Vege u vrhu Svjetskog kupa u Irskoj Plesači Vege u vrhu Svjetskog kupa u Irskoj

Podijeli