Novosti Sport Događanja

Plesačice i plesači „Vege“ nastupili na svjetskom kupu u Villachu

21.09.2022. / Redakcija

U Villachu se protekli vikend okupila krema europskog akrobatskog rock 'n' rolla. Gotovo tisuću natjecatelja borilo se za naslov najboljeg u sedam kategorija. Na natjecanju svjetskog kupa nastupili su plesačice i plesači Sportsko plesnog kluba „Vega“.

Vita Tot i Noa Goleš odlično su započeli natjecanje i plasirali se direktno u polufinale u kategoriji Children. U polufinalu im se dogodila mala pogreška koja se skupo plaća i završili su svoje natjecanje na 11. mjestu.

- Koreografija je potpuno nova i zahtjevna. U jednom trenutku smo izgubili kontakt i to je bilo dovoljno da nam suci uzmu 5 bodova. Da nije bilo toga, vjerojatno bi ušli u finale, ali sve je to sport – prokomentirala nam je Vita.

Ema Tot i Andrija Fabijančić su se također nadali plasmanu u top 10, no ovo natjecanje su završili na 14. mjestu u kategoriji Juniors.

- Zadnjih mjesec dana smo se pripremali za ovaj svjetski kup. Znamo gdje možemo doći i trudimo se iz petnih žila, no ovaj put nismo uspjeli. Da mi je netko rekao da ćemo loše izvesti prvu akrobacije, rekao bih mu da je lud, ali eto upravo nam se to dogodilo – ispričao nam je Andrija.

Zadovoljan je i njihov trener Tomo. Kako kaže, oba para su pokazala izniman napredak i da se nisu dogodile te greške ostvarili bi svoj cilj.

- Iako smo pucali na bolji rezultat nismo nezadovoljni. Izuzetno sam ponosan na njih jer opako konkuriraju moćnim parovima koji se trenutno drže na vrhu. Za dva tjedna imamo novu priliku u Krakowu – dodao je trener.

Mi im želimo puno sreće i uspjeha na sljedećem natjecanju, a lijepo bi bilo da se vrate i s medaljom.

Svi oni koji se žele pridružiti ovim mladim sportašima i okušati se u ovoj sportskoj grani, sad je pravo vrijeme jer su upisi u tijeku. Za više informacija posjetite www.vega.com.hr ili nazovite 098 95 85 999.

Podijeli