°C -1

Počele prijave za 2. svjetsko prvenstvo u kotlovini

16.03.2018.

Ivana Crnković

Rotary klub Velika Gorica i ove godine organizira Svjetsko prvenstvo u pripremanju kotlovine koje će se održati u nedjelju, 22. travnja, u starom dvorcu Lukavec.

Novac prikupljen kotizacijama i prodajom kotlovine namijenjen je humanitarnoj akciji velikogoričkih rotarijanaca 'Pet za izvrsnost' kojom se potiče izvrsnost mladih Velikogoričana, dodjeljuju stipendije, financiraju programi namijenjeni mladima. Upravo su počele prijave za ovogodišnje natjecanje u pripremanju kotlovine.

- U kontinentalnoj Hrvatskoj svi tvrde da je baš njihova kotlovina najbolja i da samo oni znaju tajne koje odabrano svinjsko meso, kobasice i začine pretvaraju u deliciju koja se spravlja u kotlu. Upravo to nas je i lani motiviralo da organiziramo prvo prvenstvo, pa će 22. travnja svi koji se žele okušati u spravljanju kotlovine imati novu priliku za dokazivanje - kaže Damir Kotrman iz Rotary kluba Velika Gorica.Sve dodatne informacije i obrazac za prijavu ekipa za Svjetsko prvenstvo u kotlovini može se pronaći OVDJE.

Za ocjenjivanje kotlovine odabran je i stručni žiri kojeg će sačinjavati ljubitelji i poznavatelji dobre hrane predvođeni vrhunskim velemajstorom kulinarstva Tomislavom Špičekom. Velikogorički rotarijanci prvenstvo organiziraju u suradnji s Plemenitom općinom turopoljskom, a ovogodišnje prvenstvo bit će dio manifestacije Turopoljsko Jurjevo koju organiziraju turopoljski plemenitaši i koja svake godine privlači tisuće posjetitelja u stari dvorac Lukavec.