Počeo Gastro tjedan: Kušajte juhu od buče, pačja prsa, šurlice s lososom i tartufima ili lovački gulaš po promo cijenama
Jede li vam se krem juha od šumskih gljiva, carpaccio od tune, American Breakfast, domaći žganci, pačja prsa ili možda burger i "obični" ajngemahtec onda svakako iskoristite priliku i kušajte ih po posebnoj cijenu u sklopu Gastro tjedan u velikogoričkim restoranima.
Gastro tjedan traje od 6. do 15. listopada tijekom kojeg u 12 goričkih restorana i pizzeria možete birati između dva posebno kreirana menija po promotivnim cijenama. Svaki meni ima tri slijeda, predjelo, glavno jelo i desert, a psotoji i mogućnost menija/plate za dvije osobe u pojedinim restoranima.
Cijene se kreću od "Američkog doručka" u 268 za 7,82 eura do 22 eura za večeru od tri slijeda u Mon Amiju, jedinom goričkom restoranu kojiima Michelinovu preporuku, dok zanimljivih jela ne nedostaje ni u drugim restoranima. Chop tako u jednom meniju nudi krem juhu od kestena, pačja prsa filet demaigret s glaziranom ciklom i pačjim čvarcima, Grof priprema turopoljski dorezak u umaku od šampinjona i kroketa, Babriga nudi teleće medaljone u panko mrvicama s pjenicom od krumpira,a zaželite li se domaćih žganaca sa špekom i lukom svratite ovih dana u Hayat.
Također restoran Modena ima i ponudu švedskog stola s temom turopoljske kuhinje po cijeni 6,5 eura po osobi. Ponuda je uistinu raznolika i svatko će pronaći ponešto za svoje nepce, nek su restorani u menije utkali domaći turopoljski štih i "jesensku" ponudu jela, a detaljan popis jela pogledajte na slici ispod.