°C 23

Počinje 14. VG Brass festival, otvaraju ga Los Caballerosi u ritmu autentične meksičke glazbe!

27.05.2020.

Petar Brnada

Iako su zbog epidemije COVID-19 bile otkazane gotovo sve proljetne manifestacije, a odgađanje je prijetilo i mnogim ljetnim eventima, zbog popuštanja mjera i normalizacije epidemiološkog stanja velikogorički Brass festival idućeg će tjedna dočekati svoje 14. izdanje!

Popularni Los Caballerosi dolaze nam u ponedjeljak, 1. lipnja, u Veliku Goricu i otvaraju ovogodišnji Brass festival u ritmu autentične meksičke glazbe, potvrdili su iz Pučkog otvorenog učilišta. Svirka će krenuti u 20:30 sati u Parku dr. Franje Tuđmana, a u slučaju lošeg vremena premjestit će se u Dvoranu Gorica.

Već puna dva desetljeća popularni Caballerosi predstavljaju glazbenu posebnost na našim, europskim pa i svjetskim prostorima. Dvanaest svirača i pjevača pronose izričaj koji je, i ne tako davno, bio dominantan na hrvatskoj glazbenoj sceni. Šezdesetih godina prošloga stoljeća mnogi popularni hitovi Ive Robića, Marka Novosela i drugih, na tragu meksičke glazbene tradicije oduševljavali su publiku.

Los Caballerosi su se priklonili tradicijskoj meksičkoj glazbi čiju vrijednost prepoznaju i hvale i u Meksiku. Nastupali su, ne jednom, u Guadalajari u koju su bili pozvani na Međunarodni Mariachi i Charerría susret te su tamo svirali s najuglednijim mariachi sastavima svijeta, kao što su Mariachi Vargas de Tecalitlán, Mariachi de América i Los Camperos de Nati Cano.

Surađuju i sa svjetski poznatim glazbenicima kao što su Rámonom Vargasom i Stefan Milenković, a svirajući su proputovali gotovo cijeli svijet.

Bit će tu, naravno, i mnogo drugih izvođača, puno plesnih ritmova i dobrih taktova, a potpuni program uskoro će predstaviti POU.

Ovogodišnji Velikogorički brass festival održat će se na otvorenom. Organizatori kažu da je zbog situacije s pandemijom koronavirusa planirani program izmijenjen, ali da vam usprkos tome garantiraju vrhunske glazbenike i glazbeni show.

Već je svima dobro poznato da je festival u svojih 13 godina rada postao značajno mjesto susreta slušatelja, skladatelja i izvođača na glazbenoj karti Europe, a sve više postaje i svjetska glazbena destinacija.