Novosti Sport Događanja

Počinje Advent u Gorici: Veće klizalište, bogatije Božićno selo i mnoštvo sadržaja!

23.11.2022. / Klara Kosić

Sve je spremno za Advent u Gorici, a što nas sve čeka otkrila nam je Maja Toth, direktorica Turističke zajednice Velike Gorice.

- Ove godine počinjemo već 26. studenog paljenjem prve adventske svijeće u 18 sati na trgu Stjepana Radića kada će se upaliti i rasvjeta na trgu. Nakon prvog vikenda, 3. prosinca počet će zabavni dio programa u parku kod Muzeja Turopolja s otvorenjem klizališta i koncertom Novih fosila – govori Toth.

Dan kasnije, 4. prosinca, otvorit će se i Božićno selo kojega krasi slamnati ambijent, a ove godine će se ambijent povećati i još više opremiti, kaže nam Domagoj Sučić.

- Ove godine je povećan vizual od slame, a selo će biti duplo veće. Slama je ove godine lijepo uspjela, zlatne je boje. Vizual sela će lijepo izgledati, mislim da će posjetitelji vidjeti bogatije selo od prošle godine – kaže Sučić.

Otvorenje će biti popraćeno s prigodnim programom radionica i predstavom za djecu.

Tijekom tjedna djeci će biti ponuđene igraonice i radionice, izrade nakita i kreativnih igara. Igraonice će vikendom voditi Klokan sport dok će Sandra Toplek i Vanja Hinić voditi program igraonica tijekom tjedna, a tu će i svaki drugi dan biti Pričalica.

Djeca će se moći i fotografirati s Djedom Božićnjakom u šest navrata, a prikupljeni iznos od fotografiranja namijenjen je u humanitarne svrhe.

Poseban dan bit će utorak, 6. prosinca u dječje selo doći će Sveti Nikola i Krampus, a sam Djedica dolazi 13. prosinca.

Dječji program trajat će do 24. prosinca, a otada do Nove Godine slijedi program za nešto starije.

Vikendom će Božićno selo raditi dvokratno, od 10-13 i od 16 do 20, a pod tjednom će raditi od 16-20 svaki dan.

- Pozivam svu djecu i roditelje da dođu u selo i podrže našu manifestaciju – pozvao je Sučić.  

Tu će, naravno, biti i bogata gastronomska i ugostiteljska ponuda.

- Osim što smo proširili klizalište se dodatnom stazicom, imamo i „Winter Pub“, jedan prostor u našem parku gdje, dok su djeca na klizanju, roditelji mogu doći popiti neki topli napitak – otkrila nam je Maja Toth.

Za treći adventski vikend u nedjelju pripremamo advent na Zagrebačkoj gdje će biti zatvoren promet u večernjim satima –najavila je Toth, a detalje te nedjelje otkrit će neposredno prije događaja.

- Bit će veselo, zabavno, s puno sadržaja za sve generacije – najavila je Maja Toth i pozvala sve građane da posjete Advent u Gorici.

Podijeli