Novosti Sport Događanja

Počinju Dani Okusa hrvatske tradicije: U ponudi jela dva poznata gorička restorana

13.11.2021. / Maja Peranić

Dani Okusa hrvatske tradicije manifestacija je koja će se održati od 15. - 28. studenog u više od 100 restorana diljem cijele Hrvatske. Među njima su i dva restorana iz Velike Gorice nosioci standarda Okusi tradicije zagrebačkog kraja.

Riječ je o Bistrou Babriga te Restoranu Mon Ami koji se u ovu manifestaciju uključuju ukusnim menijima i bogatom ponudom tradicionalnih jela.

Domaća juha od piletine i junetine s rezancima i noklicama kao predjelo, medaljoni lungića u umaku od papra i crnog vina na tortici od kukuruznih žganaca kao glavno jelo te štrudla od jabuke sa sladoledom od vanilije i bučinim uljem kao desert – na jednom su od menija Bistroa Babriga. Dok drugi meni nudi krem juhu od vrganja, obraze turopoljske svinje na pjenici od batata i turopoljskih tartufa, a za desert kuhane štrukle s bobičastim voćem. Cijena po meniju je 95 kuna.

U Mon Amiju moći ćete također izabrati između dvije opcije. Na prvom meniju su tako namaz od jetrice i povrća s džemom od brusnice, svinjska pisanica u umaku od vrhnja i vrganja s domaćim njokima, sezonska salata Torta od jabuka. Meni broj dva čini juha od šumskih gljiva, pureća prsa u umaku od brusnica i meda s njokima od krumpira, sezonska salata, sladoled od vanilije s bučinim uljem i bučinim košticama. Cijena po meniju je 125 kuna.

Želite li se pak uputiti na ukusan izlet izvan Velike Gorice na području Zagrebačke županije očekuje vas ukupno 12 ugostiteljskih objekata nosioca standarda Okusi tradicije zagrebačkoga kraja. Od 15. do 28. studenog moći ćete uživati u tradicionalnim gastronomskim specijalitetima uz dva gorička, u nekim od sljedećih objekata: Ekopark Krašograd (Pisarovina), Hotel Bunčić (Vrbovec), Hotel Princess (Jastrebarsko), Restoran Ivančić (Jastrebarsko), Izletište Suhina (Sveta Nedelja), Restoran Samoborska klet (Samobor), Seoski turizam Kezele (Ivanić-Grad), Seosko domaćinstvo Stara preša (Šenkovec), Izletište Vina Kos-Jurišić (Sveti Ivan Zelina) i Vinogradarska kuća Braje (Jastrebarsko). Njihovu ponudu možete pogledati ovdje

Podijeli