Novosti Sport Događanja

Posljedice potresa: DVD Turopolje odradio pedesetak intervencija u svom mjestu

05.01.2021. / Ivana Ćurić

Posljedice potresa, iako u manjem obimu, također su prisutne i u našem kraju, još se zbraja šteta u naseljima, a samo u mjestu Turopolje lokalni su vatrogasci odradili pedesetak intervencija.

-Nemamo još točan broj oštećenih objekata u Turopolju, no znamo da smo dali sve od sebe da od prvog dana katastrofalnog potresa, pa do danas, pomognemo svima kojima je naša pomoć bila potrebna-poručili su vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Turopolje na društvenim mrežama.

Izvijestili su kako su ovih dana sanirali 34 dimnjaka, 10 krovišta, jedan strop, obavili su i tri izvida na objektima koji čekaju na procjenu statičara te su u tri navrata prevezli devetero osoba iz Turopolja, Cerovskog vrha, Lukinić Brda i Jerebića.


- Naši vatrogasci DVD-a Turopolje već nekoliko dana interveniraju u našem mjestu, većinom je riječ o sanacijama na krovištima. Više je dimnjaka urušeno ili oštećeno, pa predstavljaju opasnost da se uruše. Najviše je intervencija bilo u Ulici Franje Lučana, tamo se nalaze takozvane Pavelićeve kuće građene četrdesetih godina. U njima nitko ne živi, ali djeca se znaju oko njih igrati, pa su sanirani dimnjaci-rekao nam je predsjednik MO Zlatko Mihanić.

Dodaje kako je oštećen i jedan drveni čardak na granici Turopolja i Rakitovca, na kojem se nakrivio dimnjak. U društvenom domu oštećen je viseći strop, no cijeli se mora prekontrolirati jer visi na žičanoj konstrukciji.

-Dosta je pretrpjela stambena zgrada kod željezničke stanice.Na njoj je urušen jedan dimnjak, a drugom je kapa bila oštećena i tu su isto vatrogasci intervenirali. Jedna obitelj se iselila iz te zgrade jer su im zidovi dosta popucali, i oni su smješteni u hotelu u Velikoj Gorici, a ostali stanari snašli su se kod obitelji i rodbine. Zgrada ne izgleda kao da će se urušiti no dosta je popucala, pa je pitanje što bi se moglo dogoditi pri sljedećem potresu -dodaje Mihanić.U Odranskoj ulici krov s
e pomaknuo na jednoj obiteljskoj kući, jer je loše izveden i postoji opasnost da klizne u nekom trenutku. Tu vatrogasci nisu ulazili, jer bilo kakav ulazak ili diranje mogu biti pogubni, pa se čeka izvid stručnih službi i statičar -kazao je Mihanić.

Dosta oštećenja ima i škola u Rakitovcu koju polaze učenici iz Turopolja, a ona također čeka pregled statičara.

Galerija slika

Posljedice potresa: DVD Turopolje odradio pedesetak intervencija u svom mjestu Posljedice potresa: DVD Turopolje odradio pedesetak intervencija u svom mjestu Posljedice potresa: DVD Turopolje odradio pedesetak intervencija u svom mjestu Posljedice potresa: DVD Turopolje odradio pedesetak intervencija u svom mjestu Posljedice potresa: DVD Turopolje odradio pedesetak intervencija u svom mjestu Posljedice potresa: DVD Turopolje odradio pedesetak intervencija u svom mjestu Posljedice potresa: DVD Turopolje odradio pedesetak intervencija u svom mjestu Posljedice potresa: DVD Turopolje odradio pedesetak intervencija u svom mjestu Posljedice potresa: DVD Turopolje odradio pedesetak intervencija u svom mjestu

Podijeli