°C 11

POUVG ima tečaj koji bi trebalo uvesti i u škole

23.02.2019.

Juraj Odrčić

Bojan Kovačević, nezavisni savjetnik za osobne financije, zainteresirane polaznike novog programa Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica u dva mjeseca provest će kroz radionicu “Osobne financije - radionica o financijskoj pismenosti”.

Kako preživjeti od „mjeseca do mjeseca“ i riješiti se dugova? Gdje uložiti ušteđeni novac? Je li bolji kredit u eurima ili kunama? Štedni račun ili oročena štednja? Isplati li se investirati u dionice? Odgovore na ova pitanja pronađite na radionici o financijskoj pismenosti.

- Radionice će vas na interaktivan i zanimljiv način upoznati s financijskim osnovama, „raskrinkati“ mitove, približiti financijske pojmove koje susrećete u svakodnevnom životu, ukazati na česte financijske pogreške, te na važnost izgradnje pozitivnog i odgovornog ponašanja prema vlastitom novcu i potrošnji – najavljuju iz POUVG-a.

Polaznici će naučiti izraditi kućni budžet i planirati štednju, izraditi kvalitetan plan za mirovinu, efikasnije i ekonomičnije upravljati kućnim budžetom. Radionice su podijeljene u četiri modula koji se sastoje od teorijskog i praktičnog djela.

Sve kreće 9. Ožujka i u trajanju od jedne radionice od 90 minuta održavat će se svake subote u 10 sati. Cijena jedne radionice je 50 kuna, a koje sve teme su u ponudi pogledajte OVDJE.