°C 7

Pozivaju se gorički OPG-ovi i poljoprivrednici na izobrazbu za održivu uporabu pesticida

25.02.2020.

Petar Brnada

Na izletištu Ključić Brdo, Učilište APIS provest će dopunsku izobrazbu za održivu uporabu pesticida za profesionalne korisnike među kojima su OPG-ovi i ostali poljoprivrednici u Velikoj Gorici.

Izobrazba će se održati u velikoj dvorani, 27. veljače s početkom u 18:00 sati, a predavanja će voditi licencirani predavači Ministarstva poljoprivrede i Učilišta APIS. Puna cijena izobrazbe po polaznika iznosi 200,00 kn (predavanje, ispit i iskaznica 170,00+30,00 kn).

Za pristupanje izobrazbi potrebno je priložiti presliku iskaznice ili potvrde o položenom osnovnom tečaju za održivu uporabu pesticida, znati svoj OIB i donijeti Osobnu iskaznicu na uvid. Kod pristupanja izobrazbi polaznik će ispuniti Prijavnicu koju će tamo dobiti. Predavanja će održati licencirani predavači Ministarstva poljoprivrede i Učilišta APIS.

Za više informacija dostupni smo na e-mail: tajnik@uciliste-apis.hr ili na 098/383-306

Od prosinca 2015. godine profesionalna sredstva za zaštitu bilja mogu kupovati i smiju ih primjenjivati samo osobe koje su završile izobrazbu u za to ovlaštenoj ustanovi. Da su završili izobrazbu dokazuju iskaznicom koju im je nakon položenog ispita izdala Poljoprivredna savjetodavna služba. Obaveza obnove polaganja ispita je svakih 5 godina.

Izobrazbu su dužni proći svi poljoprivrednici (ratari, voćari, vinogradari, povrćari, uzgajivači cvijeća i ukrasnog bilja....) koji nisu u OPG-u i nositelji ili članovi OPG-a koji žele kupovati i koristiti zaštitna sredstva, proizvođači hrane i sirovina, prodavači u poljoprivrednim ljekarnama i savjetnici.

Foto: Ilustracija