°C 22

Poznati iluzionist Andrej Škedel začarat će Velikogoričane

24.02.2017.

Juraj

Udruga Izlaz u sklopu svog projekta Acta non verba (Dijela, ne riječi) u utorak, 28. veljače, u dvorani Galženica s početkom u 20 sati, ugošćuje mladog iluzionista Andreja Škedela koji će se tom prilikom goričkoj publici predstaviti s nekim od svojih najzanimljivijih trikova.

Projekt Acta non verba objedinjuje edukacijske aktivnosti, radionice i zabavne sadržaje za mlade Goričane i njihove prijatelje. Radionicama u kojima sudjeluju uspješne osobe s bogatim životnim i poslovnim iskustvom, iza kojih stoje konkretna dijela, a ne samo riječi, želi se motivirati mlade i potaknuti ih da aktivno slijede svoje snove. Projekt je pokrenut 2014. godine gostovanjem gitarista Azura The Rock Trobradovića. Poznati je Velikogoričan, koji trenutno živi na kanadskoj adresi, u sklopu svoje europske turneje, posjetio srednje škole našega grada i svoja iskustva podijelio s mladim sugrađanima. Vrijednost programa prepoznali su Grad Velika Gorica i Pučko otvoreno učilište Velike Gorice koji od samoga početka podupiru projekt.

Mladi riječki mađioničar i iluzionist, Andrej Škedel, interes za mađioničarstvo i umjetnost iluzije otkriva još u ranom djetinjstvu te već u dobi od 13 godina bilježi svoj prvi profesionalni mađioničarski nastup. Odlučivši se za tu profesiju u narednim godinama učestalim radom i stalnim usavršavanjem izveo je više od 3000 mađioničarskih nastupa za mlade te više od 1000 za odrasle. „Riječki Houdini“ koji u mađioničarstvo uvodi koncept tematskih iluzija i sofisticiranih manipulacija i čija su posebitost velike i opasne iluzije. Široj je javnosti postao poznat kada se je na visini od 30 metara zakačen na goreću špagu uspio osloboditi iz luđačke košulje, a svoj put kroz opasne iluzije nastavio je opasnim bijegom iz vodenog tanka te "Ruskim ruletom" u kojemu je izbjegao naletima jurećeg vozila. Andrej je izveo i kontroverzno predviđanje u kojemu je sedam dana ranije predvidio i zapisao loto brojeve koji su bili izvučeni u 36. kolu lota 7/39! Organizator je i izvođač „Magic festa“ – prvog hrvatskog festivala iluzije i „Mystic showa“ – produkcijski najvećeg iluzionističkog showa u Hrvatskoj.

Kako je cilj ovog programa pokrenuti mlade i potaknuti ih na sudjelovanje u raznim aktivnostima I inicijativama, tako će Andrej prije večernje predstave, održati radionice u knjižnici Srednje strukovne škole i u Centru za odgoj i obrazovanje Velika Gorica. Tom će prigodom, osim iskustva iz svoje bogate karijere svim okupljenima otkriti i nekoliko trikova koje svatko od nas može izvesti s predmetima iz kućanstva.

VGdanas dijeli karte za ovo zanimljivo događanje, a sve što je potrebno je javiti nam se na Facebooku putem poruke. Karte se podižu 10 min prjie predstave.