Novosti Sport Događanja

Prijateljstvo njeguju kroz kulturu: KUD Čiče gostovao u Makedoniji i predstavio plesove Turopolja i Moslavine

14.05.2024. / Maja Peranić

Prijateljstvo dugo gotovo 14 godina okupilo je članove dvaju kulturnoumjetničkih društava na zajedničkom koncertu u makedonskom Dračevu proteklog vikenda. Riječ je o našem KUD-u Čiče iz Novog Čiča te prijateljskom KUD-u Kitka iz Dračeva. U novootvorenom kulturnom centru Čičani su izveli plesove Turopolja i Moslavine i tako naš kraj i kulturu predstavili makedonskoj publici.

-Društvo se predstavilo s ukupno 46 članova te su izveli koreografije Moslavine i Turopolja. Pjevačka sekcija se predstavila s dvije pjesme, a tamburaška sekcija solo nastupom - rekao nam je predsjednik KUD-a Čiče Stipo Duvnjak.

Tijekom boravka u Makedoniji Velikogoričani su posjetili i glavni grad Skoplje. KUD Čiče sudjelovao je i na 22. Međunarodnom festivalu folklora u Štipu održanom u nedjelju, 12. svibnja.

Osim uživanja u nastupima i predstavljanju turopoljske tradicije te posjetu makedonskim gradovima, možda i najvrjedniji dio ovog putovanja za članove KUD-a Čiče bilo je druženje. Svi su bili smješteni kod domaćina po kućama čime su se stekla nova prijateljstva i obnovila ona stara duga gotovo jedno i pol desetljeće.

Svi članovi vraćaju se sretni i zadovoljni, s puno lijepih dojmova s ovog gostovanja u Makedoniji, a za neke od njih, članove B folklorno plesačke sekcije ovo je prvi nastup u inozemstvu, istaknuli su iz KUD-a.

A gostoprimstvo svojim prijateljima planiraju uzvratiti istom mjerom u Velikoj Gorici iduće godine kada će proslaviti 15 godina prijateljstva s KUD-om Kitka.

Nakon ovog, naše folkloraše očekuju novi nastupi, a posebno se pripremaju za Međunarodnu smotru na Ivanje, 22. lipnja kojoj će biti domaćini.

(fotografije ustupio KUD Čiče Novo Čiče)

Galerija slika

Prijateljstvo njeguju kroz kulturu: KUD Čiče gostovao u Makedoniji i predstavio plesove Turopolja i Moslavine Prijateljstvo njeguju kroz kulturu: KUD Čiče gostovao u Makedoniji i predstavio plesove Turopolja i Moslavine Prijateljstvo njeguju kroz kulturu: KUD Čiče gostovao u Makedoniji i predstavio plesove Turopolja i Moslavine Prijateljstvo njeguju kroz kulturu: KUD Čiče gostovao u Makedoniji i predstavio plesove Turopolja i Moslavine Prijateljstvo njeguju kroz kulturu: KUD Čiče gostovao u Makedoniji i predstavio plesove Turopolja i Moslavine Prijateljstvo njeguju kroz kulturu: KUD Čiče gostovao u Makedoniji i predstavio plesove Turopolja i Moslavine Prijateljstvo njeguju kroz kulturu: KUD Čiče gostovao u Makedoniji i predstavio plesove Turopolja i Moslavine Prijateljstvo njeguju kroz kulturu: KUD Čiče gostovao u Makedoniji i predstavio plesove Turopolja i Moslavine Prijateljstvo njeguju kroz kulturu: KUD Čiče gostovao u Makedoniji i predstavio plesove Turopolja i Moslavine Prijateljstvo njeguju kroz kulturu: KUD Čiče gostovao u Makedoniji i predstavio plesove Turopolja i Moslavine

Podijeli