Novosti Sport Događanja

Priključite se akciji, narcisi vas sutra čekaju po cijelome gradu

22.03.2019. / Petar Brnada

Velikoj akciji obilježavanja „Dana narcisa“ koja je posvećena borbi protiv raka dojke te se održava na nivou cijele Hrvatske, sutra će se pridružiti i Goričani pa ćete tako narcise moći pronaći na ukupno četiri lokacije u gradu.

"Dan narcisa" svake se godine obilježava prve subote u proljeću i niz godina ima važnu ulogu u osvješćivanju javnosti o načinima i važnosti ranog otkrivanja raka dojke. Prva akcija održana je još 5. travnja 1997. godine, i to u organizaciji studenata tadašnjeg Fakulteta za defektologiju pod vodstvom dr. Ruže Sabol koja je i dovela Dan narcisa u Hrvatsku.

Na području naše županije akciju organizira „Udruga edukacijom protiv raka dojke Zagrebačke županije“ a održat će se u vremenu od 8 do 12 sati. Tom će prilikom ispred Tržnog centra od 10 sati narcise prodavati i zamjenica župana, Nadica Žužak.

Osim pokraj Tržnog centra narcise ćete moći kupiti i ispred robne kuće, Kauflanda te na Trgu Stjepana Radića, a akciji će se pridružiti i ostala okolna mjesta te općine pa ćete tako narcise moći pronaći i u Ščitarjevu, Vukovini, Maloj Buni te Pokupskom, Kravarskom i općini Orle.

Uključite se i vi u akciju te potpomognite prevenciju i rano otkrivanje raka dojke!

Podijeli