°C 30

Priključite se akciji, narcisi vas sutra čekaju po cijelome gradu

22.03.2019.

Petar Brnada

Velikoj akciji obilježavanja „Dana narcisa“ koja je posvećena borbi protiv raka dojke te se održava na nivou cijele Hrvatske, sutra će se pridružiti i Goričani pa ćete tako narcise moći pronaći na ukupno četiri lokacije u gradu.

"Dan narcisa" svake se godine obilježava prve subote u proljeću i niz godina ima važnu ulogu u osvješćivanju javnosti o načinima i važnosti ranog otkrivanja raka dojke. Prva akcija održana je još 5. travnja 1997. godine, i to u organizaciji studenata tadašnjeg Fakulteta za defektologiju pod vodstvom dr. Ruže Sabol koja je i dovela Dan narcisa u Hrvatsku.

Na području naše županije akciju organizira „Udruga edukacijom protiv raka dojke Zagrebačke županije“ a održat će se u vremenu od 8 do 12 sati. Tom će prilikom ispred Tržnog centra od 10 sati narcise prodavati i zamjenica župana, Nadica Žužak.

Osim pokraj Tržnog centra narcise ćete moći kupiti i ispred robne kuće, Kauflanda te na Trgu Stjepana Radića, a akciji će se pridružiti i ostala okolna mjesta te općine pa ćete tako narcise moći pronaći i u Ščitarjevu, Vukovini, Maloj Buni te Pokupskom, Kravarskom i općini Orle.

Uključite se i vi u akciju te potpomognite prevenciju i rano otkrivanje raka dojke!