°C 0

Pripremite svoje proizvode: Na Posavskoj kobasijadi traže se i najbolji špek i sir, ali i rakija i vino

01.04.2019.

Petar Brnada

Društveni dom u Veleševcu ove će subote ugostiti 11. Posavsku tradicionalnu kobasijadu pa shodno tome organizatori pozivaju sve koji imaju vlastite domaće proizvode, a koji nisu isključivo kobasice, da se prijave i natječu.

Naime, Ocjenjivačka komisija osim nagrađivanja najbolje kobase, dodijelit će nagrade i za najbolji špek, najbolju šunku, salamu, sir i gibanicu, ali i za najbolju rakiju te za najbolje bijelo i crno vino, a uz to ove je godine pripremljena i izložba OPG-ova na kojoj će domaći proizvođači moći izlagati i promovirati svoje proizvode.

-Pozivamo i sve vas koji nećete sudjelovati u natjecanju da također dođete i svojom nazočnošću uveličate ovaj događaj, jer smo za vas pripremili degustaciju natjecateljskih delicija, gulaša i fritula. Možete pogledati izložbu OPG-ova, te uživati u kulturnom programu KUD-a Veleševec, KUD-a Slavuj, FA Turopolje te Mješovitog zbora umirovljenika Orle- poručuju domaćini.

Domaći proizvodi zaprimat će se u dvorani Društvenog doma Veleševec, u subotu 6. travnja, i to u vremenu od 13 do 16 sati, dok će sama kobasijada započeti u 19 sati.

-U navedenom periodu svi možete donijeti svoje proizvode, evidentirati ih u natjecanje, prilikom čega ćete dobiti natjecateljski broj po pojedinoj kategoriji- pojašnjavaju organizatori te dodaju da su nakon dodjela nagrada i proglašenja pobjednika organizirali i prigodno druženje koje će, sigurno smo, potrajati dokasno u noć.