Novosti Sport Događanja

Provedite vikend avanturistički u Pokupskom: održava se Kupski plov i Pokupski drevokup

21.06.2022. / Klara Kosić

Ako vam nedostaje obilježavanje 25. lipnja kao državnog praznika, svratite ove subote u Pokupsko. Naime, udruga Kupa – rijeka života, općine Pokupsko i Lasinja, u suradnji sa Konjičkom udrugom dragovoljaca Domovinskog rata Pokuplje odlučili su obilježiti dan donošenja odluke o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske na neobičan način: organiziraju kajak-kanu-rafting regatu pod nazivom Kupski plov 2022.

Regata će se održati u subotu, 25. lipnja s polazištem u Lasinji, kod mosta na desnoj obali rijeke Kupe i odredištem na pokupskoj plaži. Planirano vrijeme isplovljavanja je 9 sati, a trebalo bi doći barem 30 minuta ranije. Tura je duga oko 20 km, a trajala bi 4 – 5 sati. Osigurana je logistička veza od od polazišta do odredišta, uključujući prijevoz stvari i osoba.

Za sve sudionike predviđeno je piće dobrodošlice i zakuska na startu te topli obrok na odredištu, bez kotizacije. Na pokupskoj plaži, nakon što se okrijepite moći ćete se zabaviti u sklopu Obala-Kupa igre: zabavne igre na vodi i obali, uz sudjelovanje kajakaša i jahača na konjima, a ako poželite, možete sami organizirati noćenje na plaži.

U nedjelju, 26. lipnja, održat će se prvi Pokupski Drevokup – ekipno natjecanje u starim seljačkim igrama igara s više atraktivnih i zabavnih disciplina, a navečer će se zabavljati uz bend Pirati. 

Svi sudionici trebaju imati potrebnu opremu za siguran plov, a sudjelovanje je isključivo na vlastitu odgovornost.

Galerija slika

Provedite vikend avanturistički u Pokupskom: održava se Kupski plov i Pokupski drevokup

Podijeli