Novosti Sport Događanja

Prvi proljetni "Petek na Gorice" donosi novitete i program za sve generacije

02.04.2024. / Maja Peranić

Dolaskom proljetnih dana, očekivanja za druženjem na otvorenom sve više se bude. U skladu s tim, iz TZ Velika Gorica radosno najavljuju jednu od omiljenih manifestacija u gradu - travanjski „Petek na Gorice“.

U petak, 5. travnja, centar Velike Gorice ponovno će postati središte veselog druženja, sa sveukupno više od 20 izlagača te programom koji će oduševiti i zabaviti sve uzraste, od najmlađih do najstarijih. Druženje će trajati od 11 pa sve do 18 sati, a popodnevni dio Petka na Gorice, s počekom od 16 sati donosi brojna iznenađenja, najavljuju organizatori.

Malom gestom do velikih djela

Kroz suradnju s SOS Dječjim selom Hrvatska, Petek na Gorice nudi mogućnost da pokažete svoju velikodušnost i malom gestom učinite veliko djelo. Putem 2D koda imat ćete priliku uplatiti sredstva na račun SOS Zajednice mladih u Velikoj Gorici, čime Petek na Gorice postaje simbol zajedništva i podrške onima kojima je to najpotrebnije. Akcija će trajati naredna tri Petka na Gorice, dakle od travnja pa sve do Petka na Gorice u lipnju.

Tradicionalni okusi Mljac placa

Na Mljac placu i ovog puta čeka vas pravo gastro putovanje kroz tradiciju i okuse domaće kuhinje. Otkrijte bogatstvo domaćih delicija pripremljenih s ljubavlju i pažnjom lokalnih OPG-ovaca, kluba žena i udruga. Probajte domaći sir i suhomesnate proizvode koji odišu autentičnim okusima, te ne propustite priliku kušati turopoljske štrukle sa sirom i tropom ili pak odabrati zamrznute štrukle Cipov by Ivana Belošević za svoje kućne gastro avanture.

Kada osjetite 'slatki zov', svratite do štanda Kluba žena Pokupsko i uživajte u domaćim bakinim kolačima koji čuvaju duh obiteljske tradicije, a svakako sa sobom ponesite i komadić tradicije u obliku domaćeg kruha OPG-a Robić ili pekmeza i sirupa OPG-a Brozović.Umjetnički kutak na Art placu

Ne zaboravimo ni na čaroliju umjetnosti koja se proteže na Art placu. Ovdje vas očekuje šarenilo unikatnih rukotvorina, ukrasa za dom i prigodnih cvjetnih aranžmana. Prošetajte među štandovima i otkrijte ručno izrađene predmete koji će oplemeniti vaš dom ili poslužiti kao poseban poklon za nekoga koga volite.

Bogat program za sve generacije – besplatna degustacija, nastupi i dobra 'čaga'

Popodnevni program Petka na Gorice, po prvi put nudi raznolike aktivnosti za sve posjetitelje u ovolikom obujmu. Uz prezentacijski dio 6. Chill & grill natjecanja u Etno naselju Novo Čiče, koje će se održati 14. travnja u Novom Čiču, nastup Cheerleading kluba Vegasice donosi energiju i veselje, a ljubitelji roštilja mogu naučiti trikove zanata na BBQ i Grill Masterclassu by Davor Šušković. S druge strane, gurmani će doći na svoje besplatno degustirajući hranu na štandu The Kurija restorana! Kao uvertiru u 'plesnjak' godina na starom terminalu Međunarodne zračne luke Zagreb, ekipa iz BSH events priprema warm up party, a priliku za dobrom čagom uz ritmove moderne muzike imat će i stari i mladi!

Ali Petek na Gorice nije samo za zabavu, već i za učenje i očuvanje baštine. Dan završava interaktivnom radionicom "Glina i vino - Turopoljska kulturna baština", na koju se potrebno prijaviti putem obrasca Turističke zajednice grada Velike Gorice, gdje svi mogu naučiti nešto novo i uroniti u tradiciju ovog kraja, stoji u priopćenju TZ Velika Gorica.

(press TZVG)

Galerija slika

Prvi proljetni "Petek na Gorice" donosi novitete i program za sve generacije

Podijeli