Novosti Sport Događanja

Radionice, pričaonice, koncerti... U Muzeju Turopolja čekaju vas posebni božićni programi!

08.12.2022. / Klara Kosić

Dok uživate u Adventu uz zidove „Turopoljskog grada”, zavirite usput i u unutrašnjost njegovih zidova jer vas u toplom i suhom prostoru čekaju zanimljive radionice, interaktivne pričaonice, izložbe i koncerti mladih glazbenika.

Muzej Turopolja tijekom prosinca će raditi od ponedjeljka do petka od 8 do 20 sati, a vikendima od 16 do 20 sati kako bi svi posjetitelji Adventa u Gorici mogli uživati u izložbama i stalnom postavu.

Muzej Turopolja pripremio je za prosinac i vlastiti kalendar sa zanimljivim radionicama čiji će sadržaj do trenutka vašeg dolaska u muzej ostati iznenađenje. Besplatne radionice se održavaju svaki radni dan u razdoblju od 8. do 22. prosinca ujutro od 10 do 12 sati e popodne od 16 do 18 sati.

Uz to, mladi gitaristi i tamburaši koncertima će začiniti večeri 8. prosinca i 12. prosinca u 19:30 sati i pokazati svoje vještine na koncertima.

Posebne će biti pričaonice koje će početi na Dan grada, 13. prosinca u 18 sati, a priče će nam pričati naša sugrađanka i poznata hrvatska književnica Željka Horvat-Vukelja. Gospođa Željka je od 1989. godine do danas održala više od tisuću književnih susreta u školama i knjižnicama. Specijalnost su joj pričokazi, koje je osmislila kao novu književno-scensku formu, kombinaciju priče i scenskog igrokaza u kojem publika aktivno sudjeluje.

Zatim, 15. i 21. prosinca od 18 sati u goste dolazi teta pričalica i vrhunska pripovjedačica Ivana Zrilić, čiji interaktivni programi osvajaju djecu, ali i nešto starije posjetitelje. Ivana uživa u interpretaciji baštine, obožava pričati priče djeci, ali i odraslima, te svojom zaraznom i veselom energijom nesebično dijeli svoje znanje, tajne i legende koje neprekidno istražuje. Ivana će nakon svojih priča održati i dječje radionice.

Svi programi održavaju se u prostorijama stalnog postava Muzeja Turopolja (prvi kat) i potpuno su besplatni.

Podijeli