°C 15

Rehabilitacija u Naftalanu besplatna za ukupno 150 branitelja,vatrogasaca i oboljelih od psorijaze

25.01.2017.

Nefertum IT

Usluge bolničkog liječenja u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju „Naftalan“ za hrvatske branitelje, dobrovoljne vatrogasce te stanovnike s područja Zagrebačke županije oboljele od psorijaze i ove godine će osigurati Zagrebačka županija.

U ovoj će godini medicinska rehabilitacija u trajanju od 10 dana biti osigurana za 90 hrvatskih branitelja, za što je osigurano 300.000 kuna. U prethodne četiri godine kroz rehabilitaciju je prošlo više od 250 branitelja.

Za medicinsku rehabilitaciju dobrovoljnih vatrogasaca uključenih u Vatrogasnu zajednicu Zagrebačke županije osigurat će se 100.000 kuna, čime će desetodnevna rehabilitacija biti omogućena za 30 vatrogasaca.

Ujedno, liječenje u trajanju od 14 dana u Naftalanu osigurat će se i za 30 pacijenata oboljelih od psorijaze, a Županija će za tu namjenu osigurati 150.000 kuna.

Pravo na besplatno liječenje u sve tri kategorije mogu ostvariti osobe s prebivalištem na području Zagrebačke županije te odgovarajućom medicinskom dokumentacijom, a o opravdanosti i terminima liječenja odlučuje liječničko Povjerenstvo ovisno o težini oboljenja. Zahtjev za liječenje podnosi se Specijalnoj bolnici Naftalan, a obrazac Zahtjeva s podacima o obveznoj dokumentaciji možete vidjeti ovdje i na web stranici Naftalana www.naftalan.hr.

naftalan2.jpg
(foto: Naftalan)

Inače, Specijalna bolnica Naftalan u Ivanić-Gradu je jedinstvena bolnica u Europi poznata po ljekovitim tretmanima naftalanom, derivatom nafte, čije se nalazište nalazi još jedino u Azerbajdžanu.