Novosti Sport Događanja

Revija francuskog filma u Kinu Gorica: Tri filmska naslova besplatna za publiku

18.09.2023. / Redakcija

Već tradicionalno u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, Kino mrežom i Francuskim institutom u nezavisnim kinima širom Hrvatske tijekom rujna i listopada prikazuju se francuski filmovi u programu nazvanom Rendez-vous au cinéma. Već devetu godinu i Kino Gorica se uključuje u program.

Dana 18., 19. i 20. rujna s početkom u 18 sati prikazivat će se odabrani naslovi francuske filmske produkcije kako bi se svim filmoljupcima približila ta velika europska kinematografija.

Ulaz na sve projekcije u okviru programa je besplatan.

U reviji francuskog filma bit će prikazan francuski psihološki horor-triler "Demoni" iz 1955. godine u režiji Henri-Georgesa Clouzota, sa Simone Signoret, Vérom Clouzot, Paulom Meurisseom i Charlesom Vanelom. Temelji se na romanu 'Ona koje više nije bilo' Pierrea Boileaua i Thomasa Narcejaca.

Na programu će biti i nova francuska drama iz 2022. godine s ikonom francuskog filma u glavnoj ulozi Isabelle Huppert, koja je osvojila sve prestižne europske filmske nagrade, a u filmu "O Joan" glumi neovisnu ženu pustolovna duha kojoj se u život vraća prva ljubav - otac njezinog sina kojem je to zatajila...

Za djecu smo pripremili animiranu pustolovinu "Dilili u Parizu". Smještena u Grad svjetlosti, priča prati djevojku Dilili, koja u društvu mladog dostavljača na skuteru Orela, vodi istragu o tajanstvenim otmicama mladih djevojaka. Orel poznaje sve najvažnije osobe tog razdoblja, od Marie Curie preko Marcela Prousta i Louisa Pasteura do Toulouse-Lautreca te upoznaje Dilili s brojnim misliocima i stvaraocima. Uz navedeni film dostupna će biti i metodička priprema za nastavnike/edukatore namijenjena 3. i 4. razredu osnovne škole.

Podijeli