Novosti Sport Događanja

Ryanair otvara 60 radnih mjesta, letjet će za 12 gradova po cijeni već od 20 eura

30.03.2021. / Redakcija

Niskotarifna zrakoplovna tvrtka RyanAir danas je predstavila novosti za Hrvatsku gdje će ovoga ljeta s pet zračnih luka održavati 56 zrakoplovnih linija. Najveća novost je pozicioniranje po dva zrakoplova u nove baze Zagreb i Zadar, a upravo će od rujna na Međunarodnoj zračnoj luci dr. Franjo Tuđman pozicionirati dva zrakoplova kao novu bazu iz koje će tjedno biti 36 letova na 12 novih destinacija –  Pariza, Londona, Rima, Milana, Brisela, Frankfurt Hana, Memimgema, Karlsruhea, Dortmunda, Geteborga, Podgorice i Oslo Torpa, a najavljeno je i proširenje linija u budućnosti. S uvođenjem linija kreću se već u lipnju, no sve linije bit će operativne od rujna.

- Oduševljeni smo što smo pokrenuli novu hrvatsku bazu koja predstavlja investiciju vrijednu 200 milijuna dolara u Zagrebu. Ovim će se razvojem stvoriti preko 60 izravnih radnih mjesta i našim ćemo hrvatskim kupcima ovog ljeta ponuditi mnoštvo europskih atraktivnih destinacija, uključujući popularna odredišta poput Rima, Milana, Pariza i Londona. Imajući na umu da se ograničenja zbog Covida 19 redovito mijenjaju, kupci sada mogu rezervirati letove za zasluženi odmor, znajući da, ako trebaju odgoditi ili promijeniti datum putovanja, to mogu učiniti do dva puta uz besplatnu naknadu za promjenu leta do kraja listopada 2021 –rekao je izvršni direktor Ryanair-a Eddie Wilson

Pozicioniranje dvaju zrakoplova na Plesu kao stalne baze znači i da će piloti i kabinsko osoblje, kao i prateće osoblje, biti stacionirani na ovom području. Direktor Ryanaira rekao je kako njihov dolazak na našu zračnu luku daje novi zamah razvoju Zagreba i okolice kao tzv. City break kao novu nišu turizma za koju kaže kako će Zagreb biti popularan kao vikend destinacija, kao ulazna vrata u ostatak Hrvatske, ali i kao pokretač u gospodarstvu jer omogućujemo povoljnije putovanje i povezivanje poslova s ostatkom Europe.

- Ovo će promijeniti Zagreb. Ljudi će manje trošiti na avioprijevoz i trošit će više u samome gradu – istaknuo je Wilson.

- Međunarodna Zračna luka Zagreb rado pozdravlja dolazak Ryanaira koji će svim zainteresiranim putnicima omogućiti izravno putovanje na više odredišta, ali i povećati broj posjetitelja što će izravno pridonijeti gospodarstvu te utjecati na razvoj turizma u Hrvatskoj, a posebno u Zagrebu - izjavio je Huseyin Bahadir Bedir, predsjednik Uprave MZLZ d.d.

 Ryanair je zrakoplovna tvrtka koja djeluje iz 81 baze u svijetu te povezuje 240 zračnih luka u 40 zemalja iz kojih održavaju preko dvije tisuće zrakoplovnih linija.

U znak proslave, Ryanair je pokrenuo prodaju sjedala po cijenama od samo 151 kunu za putovanja do kraja ožujka 2022. godine, koja se moraju rezervirati do četvrtka, 1. travnja u ponoć na web stranici Ryanair.com.

 

Nove rute

Iz Zagreba

Tjedni letovi

Brussels Charleroi

3

Dortmund

2

Frankfurt-Hahn

3

Gothenburg-Landvetter

3

Karlsruhe/Baden-Baden

3

London Stansted

7

Memmingen

2

Milan Bergamo

4

Paris Beauvais

2

Podgorica

2

Rome Ciampino

3

Torp Sandefjord

2

 

 

 

 

Podijeli